Whohoo!

Det slogs nytt besöksrekord igår på bloggen, utan att jag ens gjort ett inlägg, skitkul! Okey, nu är det ju inte direkt blondinbella-siffror jag har men sista veckan har det legat stadigt runt 10 unika besökare om dagen och igår toppade det på 14. Frågan jag ställer mig är densamma som de flesta som har en egen blogg undrar? Vem är det egentligen som läser?

De flesta som skriver kommentarer har jag hyffsad koll på men det vore roligt om även ni som inte känner mig skrev nått kort kryptiskt signerat med en enkel bokstav. Så att jag får börja klura och bli nyfiken om inte annat;)


Nä, nu ska jag drar och ta ett allvarligt snack med banken om lån sedan försöka ragga tag på lite banankartonger inför flytten. Sedan blir det rejäl fest ikväll hos en polare, ryktena talar om myyyycket folk, innan man försvinner ut i kalasvimlet!

Jag säger som Andrew WK - Party Hard!

Annat än sunkig strippklubb

Snackade lite med L på msn igår och fick tipset om denna blogg. Tydligen en bekant till henne som sysslar med poledancing. Det här var en ny värld för mig. Tidigare har jag alltid associerat stänger med sunkiga strippklubbar. Men jäklars så grymt det verkar vara, förstår knappt hur hon lyckas.... Hade gärna provat om man nu hade haft hälften av hennes styrka och en tiondel av smidigheten.=)

Se på filmerna och imponeras!

Smakprov:


Hennes bloggar:
Nya: http://festligtraning.blogspot.com/
Gamla: http://poledance.bloggspace.se/

Jag bara "'är"

Idag har det hittils varit en sån där riktigt härlig sommardag som man saknat allt för många av i sommar. Lyckades vända tillbaka dygnet inatt hyffsat iaf och var uppe tidigt (~09:00....) och gjorde en lite seriösare frukost med grönt thé och nygräddade bröd. Plockade sedan upp Henke och drog till jobbet för en timme på gymmet. Hem till han igen och plockade upp Gunsan för att gå och köpa lite sallad att ta med till lunch, en lunch som åts upp på sandenstranden på gultzaudden i solskenet. Lovely!

Efter lite sol och glass sitter man nu hemma igen och kyler av sig. Ska försöka hitta nån lämplig middag innan man drar vidare till Tunavallen och kikar lite på när Gunsan spelar fotboll och träffar lite vänner som man inte sett över sommaren. Känns som det kan bli en lika bra kväll som dag.

Ett skäl till att humöret har legat på topp hela dagen är även att man fick börja dagen med att ZTV otippat spelade den helt underbara gamla tranceklassikern "For An Angel" av Paul van Dyk, nu ute i en 2009-remix. Får man börja dagen med en sådan skön melodi är det helt omöjligt att hålla mungiporna nere i flera timmar famöver. Behöver jag nämna att jag maxade surroundsystemet här hemma? Tycker synd om mina blivande grannar nu när jag flyttar om 3v. Det kan inte vara lätt att ha en sådan som mig vägg i vägg.... Hoppas det är välisolerat. För vårt allas bästa.


Lägger även ut videon här. Vet att det blivit lite väl många videos på sista tiden, men det är svårt att hålla tillbaka en passion.


Spontanweekend

Hade lite trist när fredagskvällen närmade sig och velade mellan att gå ut i Luleå eller dra till Piteå för att besöka Pite dansar och ler och det blev Pite som drog längsta strået. Hade ingen som var hemma och kunde haka på så jag packade bilen rätt basic och snabbt, mest bara en sovsäck, ett ombyte och en necesär. Framme i stan grupperade jag bilen strategiskt vid Nolia och gav mig ut i vimmlet på egen hand. Blev en rätt bra kväll där man träffade lite folk man känner lite överallt. Blev mest musik och inte så överdrivet mycket hänga i öltält och det kanske var lika bra.... Han iaf med att se Veronica Maggio, Death by April samt Hammerfall och lite snuttar från andra artister. Och provsmaka mig igenom all mat givetvis.

Lördagen sedan blev det lite rundvandringar i stan, uppvilning samt besök hos en arbetskamrat ute i Öjebyn. Han och hans gäster skulle dock inte ut i vimmlet på kvällen men jag hade under natten lyckats få en inbjudan till en fest av en annan kompis mycket lägligt. Jäkligt nice fest och alltid roligt att träffa lite nytt folk!
Kikade under kvällen egentligen bara in Promoe och Timbak, vete fan var alla timmar försvann egentligen... mycket mycket mystiskt... kan ha något att göra med drinkarna på förfesten...

Blev iaf 2 spontana dagar i Pite "boendes" i bilen. Kanske inte det bästa för ryggen och jag skulle må jäkligt bra av en massage idag. Någon frivillig som ställer upp? Jag lovar att återgälda!


Laddar nu upp inför Lulekalaset till veckan. Då blir det till att (försöka...) se Elmo, John ME, Thåström, Raubtier och Bob Hund. Det är iaf de som lockar mest i utbudet.  Men nu först lite välbehövlig vila. Peace!

Nytt på den svenska musikfronten

Såg i veckan på veckans hitvarning på ZTV en ny låt som jag direkt fastnade för och kände att det var något bekant med rösten. Mannen det var är Andreas Grega, sångare i ska/punk-bandet Kungers som hade låten "Slipstenar" som jag älskar och spelades lite på P3 för något år sedan. Hittade ingen bra version av den på youtube men finns att höra på Kungers myspace-sida för den som vill fördjupa sig.
Hur som helst, Andreas har nu börjat(?) sjunga solo och gör det med beröm. Han har en speciell röst som jag gillar och låter lite som Nikola Sarcevic i Millencollin. Ska bli mycket intressant att ta del av ett album!
Lyssna och bilda dig en egen uppfattning.

 


Den andra låten jag fastnat lite för är lite skön synt/pop från för mig nya Julian Brandt. En skön kärlekshistora i lugnt tempo med Kitty Jutbrink (!) som co-singer.





I övrigt går jag mest nu och väntar på Erik Hassles debutalbum. Missade hans speling igår på PDOL vilket var lite surt (men var på en rätt schysst förfest istället;) )  men får en ny chans till veckan på Lulekalaset, fast då i RIX FMs tappning så då lär det bara vara 2-3låtar i bästa fall. Alltid något.

Underbart i olika former

Medans jag packade upp alla saker efter hemkomsten idag lyssnade jag som vanligt till den allt som fantastiska webradioshowen "A state of Trance" med Armin van Buuren på di.fm. Där spelade han en helt underbar låt som verkligen lyfte mitt humör som var lite halft nere. Ibland är det otroligt hur lite som krävs i vissa lägen.
Låten han spelade var Chicane - Poppiholla (The Thrillseekers Remix). En otroligt vacker trancelåt med en melodi som fångar en fullkommligt. Som vanligt när jag upptäcker ny bra musik så börjar jag youtuba och googla och här kom jag fram till att den inte är helt ny utan är gjord i en annan version av den talangfulle Sigur Ros under namnet Hoppipolla, en version (originalet antagligen utan att googlat allt för mycket) som var väldigt vacker den med, fast med en annan sinnesstämmning. Lägger upp båda här, vilken faller dig bäst i smaken?

Ge gärna videon av Chicane 3 minuter av ditt liv, den är som vanligt av deras videos mycket sevärd. Jag har en annan mycket speciellt favvo av Chicanes vackra musik, den väcker (om än sorgliga) känslor hos mig. Men den får komma senare i ett annat inlägg=)



The killer is back

Har varit iväg på ett slaktarstråt i ett par dagar. Med hjälp av mina två vapen och stora mängder ammunition har 3 fått sätta livet till och ett antal andra fått skåda döden i vitögat men blivit benådade då jag känns mig barmhärtig. Var dessutom 3 olika raser jag avrättade så ingen kan beskylla mig för diskriminering. 2 av dom var till och med den största jag dödat så inte ens tjockisar ser jag snett på. Man kan säga att det var en bra "in the middle of the week" minst sagt.

Fick ypperlig uppassning av Henke & hans famlij i Jäckvik, har känt mig som en extra son med god mat, bastu & bad (~14grader... brrr...) och som ni kanske förstått, mycket mycket fiske=)


Bara en vecka kvar på semestern snart, känns lite vemodigt trots att jag faktiskt saknar jobbet lite. Tur att jag älskar mitt jobb, annars hade det varit riktigt deprimerande.
Men innan dess tänkte jag förhoppningsvis klämma in lite PDOL och Lulekalaset. Lite kul måste man ju unna sig!

En flashback av inspiration



0-27e56cdaaf2ed4e4d9c8fc33f05696af.png

Har ju alltid varit rätt duktig att lägga ner lite energi och möda på att laga mat, så även första halvåret som singel. Men det senaste halvåret har inspirationen och orken inte funnits där, så jäkla trist att lägga ner energi på något som ändå bara jag kommer se och som ändå är uppätet på några minuter. Därav har få tillagade rätter tagit mer än 15min att göra, visserligen rätt hälsosamma, men ändå.

Men idag efter 4timmars solande och läsande på tomten fanns åter lite av den energin att skapa igen. Kikade igenom vad som fanns och kom fram till att fyllda gratinerade potatishalvor med sallad till vore kul att göra. Sagt och gjort utan att lagat något sånt innan så kokade jag potatisen och gröpte sedan ur hälften av innehållet och blandade med en röra på turkisk yoghurt, räkost, riven ost, räkor samt olika kryddor (hemligt, ha!) vilken jag mixade slät. Fyllde sedan de urgröpta potatishalvorna och gratinerade i 20min. Till detta sedan en räksallad för att få i sig lite extra proteiner och mineraler.

Allt skjöldes sedan ner med en kall öl och smakade fullkommligt gudomligt:)

Få se om detta bara var ett temporärt återfall med matlagningsinspiration eller något varaktigt men det var kul att se att man fortfarande inte gör bort sig i köket. Nästan så att man snart börjar våga bjuda hem folk igen;)

En prommis i kvällssolen nu kanske och lite Ben&Jerrys på det innan jag förklarar veckan avslutad.


Är gräset är alltid grönare på andra sidan?

Det är lite irriterande det här. Hade under flera års tid ett stabilt förhållande med mysiga middagar och filmer på helgerna. Trots det såg jag med avund på alla polare som hade stora fester och rände ute på stan varje helg och hade minst sagt skitkul i deras singelliv.
Jag var under den tiden ute extremt sällan, i stort sett bara någon enstaka gång när någon fyllde år och det anordnades fest. Då blev det dessutom mest att man tog det lugnt ute och hölls sig ifrån dansgolv och sånt. Var en "duktig" kille som inte ens kastade en blick på andra tjejer i respekt (eller rädsla?) för vad flickvännen skulle säga och tänka.
Mina 5 kanske bästa år i livet för party spenderades istället mest framför gameshows, familjeunderhållningsprogram och filmer. Oftast efter att tillagat & intagit en finmåltid tillsammans i godan ro. I stort sett alla fredag och lördagskvällar såg likadana ut. Missförstå mig inte nu, det är romantiskt det med, men kanske blev man vuxen för tidigt. Kanske borde jag försökt att vara singel lite längre. Men kärlek är svårt att styra över.

Nu är det långa förhållandet slut sedan ett drygt år tillbaka. Ett något kortare och ett antal dejter har passerat däremellan fram tills idag. Men jag har fått "prova på" singellivet i stort sett varje helg, det är mycket få helger jag stannat hemma själv. Men det har ändå inte riktigt varit samma sak under året. Mina vänner har inte längre själva varit singlar. De har alla hittat någon att älska och umgås med och många fester och gemensamma utgångar har därmed uteblivit. Istället har de suttit hemma på helgkvällarna och ätit romantiska middagar och umgåtts medans man själv har haft fullt sjå att hitta någon som vill hänga med ut på stan en sväng. Allt det här känns faktiskt rätt surt.
Det hade varit bra mycket bättre om slumpen gjort så att alla kunnat ligga i fas med varandra lite bättre och varit singlar samtidigt och leva samboliv samtidigt. Men jag vet att det är en utopi.

Det kändes ändå lite enklare förrut när man hade någon, då var man aldrig helt ensam även om man kunde vara lite avundsjuk på kompisarna. Nu är det svårare, man är fortfarande avundsjuk på kompisarna men nu är man helt ensam istället. Då hjälper det föga att man ofta får höra "fan man skulle varit singel", "se alla fördelarna", "tänk att få bestämma allt själv utan bråk" och så vidare.... Helger i all ära men när man sätter sig i soffan på måndagskvällen och inte har mer än en kudde att krama om känns det jävligt tomt.

Gräset kanske inte alltid är grönare på andra sidan, men kan man inte se till att det iaf är jämnlångt?

Bad boys

Bad boys in Amsterdam sunset

En stämningsfull bild från Amsterdam. Glider runt på stan i solnedgången efter käkat en köttig middag...

Brats, silikon och lilla jag

Då var man åter i  norr efter en långweekend i Båstad och har lite tid att reflektera över alla intryck, för intryck fick man!

Bilade ner tillsammans med min kusin till min andra kusin och hans familj i deras nya hus i centrala båstad, givetvis lyckades man tajma in det så bra att det var under tennisveckorna. De beryktade veckorna när stureplan förflyttas till västkusten.
Lilla charmiga Båstad exploderar då från 25000invånare till 100000invånare under en kort period. De flesta med bara ett mål, att festa så hårt och mycket som möjligt!
Det var ju lika bra att ta seden dit man kommer nu när man ändå har haft en semester som gått i "sena nätter med hög musiks" tecken. =)

Första kvällen blev det lite acklimatisering med en kort sväng på Loftet ovanpå Pepes Bodega. Bra röj och en förvånadsvärt bra DJ, bästa musiken på hela helgen. Slank bara ner ett par öl och lite snackande med folk man mötte, inget dansgolv för en gångs skull och blev en i sammanhanget rätt tidig kväll.

Dagen efter blev det lite båtåka till Torekov för lunch med kussen, en bekant till han och hans två söner. Jäkligt kul och skönt med flertalet diskutioner och "inside-information" om fotbollsvärlden då den bekanta är rätt inflytelserik och lite av en profil inom svensk fotboll och stockholmsfotbollen. Intressting in deed...
Kvällens stora höjdpunkt var att kussen fixat så vi stod med på vip-listan till tidningen Cafés fest på Sand genom lite kontakter. Var skitroligt och lite overkligt att få frottera sig med alla kändisar, käka högklassiska bufféer och ha tillgång till fri bar hela kvällen! Blev lite lustigt för en som inte är van vid sådant... Ställde mig i baren och kikade igenom den för kvällen specialkomponerade drinklistan som genomgående gick i "mango"-tecken. Valde ut en favorit och fick den tillblandad, upp med visakortet som vanligt och höll fram. Möttes av en oförstånde blick av bartendern innan det gick upp för mig att allt var gratis, lite pinsamt, kände mig som en rookie haha. Innan kvällen var slut hade jag iaf prövat samtliga drinkar på listan och lite till, utan att visa kortet;P
För att köra lite namedropping av alla som var där (nu tänkte man inte ens på alla, eller tyckte många såg bekanta ut men inte hittade namn..) så kan jag nämna bl.a. Peter Forsberg, Jens Byggmark, Måns Zelmerlöv, Kristin Kaspersen, Jonas Björkman, Stakka Bo, Johan Lindeberg, Marie Serneholt, Glenn Strömberg, Sofi Fahrman, Ebba von Sydow, Mårten Andersson, Stefan Sauk, Andreas Carlsson mfl. mfl... Som sagt det var lätt att bli lite starstruck. Man kände ju ändå lite "Vad gör lilla jag här?".
Jojustja, en annan person som var underbar och söt i verkligheten var alla pojkars våta dröm, Hannah Graaf. Hon var supersweet och lätt att prata med och hennes kille var rätt skön han med. Blev presenterad för henne i början av kussens bekant och skakade hand. Först visste jag inte vem hon var men tyckte hon såg bekant ut, sedan trillade polletten ner=)
Hur som helst kan jag säga att hon har ett riktigt fast handslag och vi connectade lite där vi stod och snackade om allt möjligt. När hon och hennes sällskap lämnade stället kom hon till och med fram och gav mig en kram. Kändes lite stort iaf;)
När vi kände att vi minglat fördig drog vi hem för aftonen. En ny dag hägrade.

Lördagen blev det ett besök hos exet & hennes nya kille (han var inte direkt störtförtjust att jag dök upp) i Halmstad och kikade till mina små bäbisar Molly & Mimmi som bor hos henne. Var ett kärt återséende och allt flöt på bra. Tillbaka i Båstad blev det till att spela lite tennis och bada innan man gjorde iordning sig för kvällen. Blev lite grillning och champagne-drickande innan vi vuxna gled vidare till Loftet där ett drinkbord stod och väntade. Totalt gick det under kvällen 3st flaskor chamnpagne till och ett helrör med alla tänkbara tillbehör. Svindyr afton men svinkul. Roligt att nån gång i livet få festa tillsammans med de välbärgade med pappas bankkort och alldeles för mycket hårgelé i håret samt deras patinablonda silikonfyllda hang-arounds;P
Jag höll mig dock till att dricka champagnen istället för att spruta ut den, med 1995kr/flaskan så tillåter inte min ekonomi det samt att jag tycker att det är ett jäkla slöseri med god dricka. Nä såna fasoner får de hålla på med själva, tycker det känns lite omoget.

Söndagen blev rätt soft med bakis-våfflor, käk vid havet och vattenskidåkning i solnedgången. Var överlag en otroligt lyckad helg och jag kommer mer än gärna tillbaka. Om inte för att festa så iaf för att få umågs med kussen, hans sambo och deras två små barn på 2 resp 4år. Lillgrabben är jag tom gudfar till så det gäller ju att visa sig lite då och då så han inte glömmer bort en=)

Jag kommer då inte glömma den här helgen. På återseende Båstad!

Daughtry - Pokerface

Sitter och knåpar lite på en inlägg om de senaste dagarna i brat-världen så ni får så länge hålla tillgodo med en underbar version av Lady Gagas Pokerface av Chris Daughtry.

Påminner lite om Mylos version på Ayo technology. Jag har alltid älskat Chris inlevelse och variation i rösten och Pokerface i original är rätt skön den med så som akustisk blir den otroligt soft. Lyssna och njut.

Vardagslyx.  ...

0-6e1b72db0e2c539ad30bbf6a3a8e80e5.png

Vardagslyx.        Ute piskar regnet ner och jag ska snart styra kosan mot Båstad för ett par dagar på västkusten.  Då känns det extra underbar att kunna börja dagen med en stor tallrik egna nyplockade jordgubbar med mjölk. Sommarmornar när de är som bäst. Kärlek.


Wicked Wonderland

Målet för resan till Amsterdam var givetvis Sensation 2009, antagligen världens största dansfest. Dörrarna öppnades 21:00, 22:30 klev första "Superstar DJ:n" på och 06:00 slutade den sista spela. Under de timmarna hinner man bränna rätt mycket kalorier på dansgolvet, trots att man fyllde på med öl, drinkar och vatten. Svettigt svettigt svettigt!!!
Egentligen är musiken som spelas inte riktigt helt min stil, mest hard-house då jag tycker bäst om melodic och euphoric trance, men blev ändå positivt överraskad. Vilket jävla drag det var! Stjärn DJ:s som Fedde le Grant, Sebastian Ingrosso, Erick E, Sander van Doorn samt den hemliga "Mr White" såg till att det aldrig var en lugn stund under nästan 9h, helt sanslöst...
Trodde jag skulle vara bland de äldsta där med mina 28år men ack vad jag bedrog mig. Snittet låg nog runt 27-29 med 18 som undre gräns och drygt 50 som äldsta. Var förvånadsvärt många runt 40, trodde jag aldrig innan. Men skönt att veta att man inte kan bli för gammal för att veta hur man partar ordentligt =)
Arenan var skitfin och den fylldes upp duktigt trots den frikostiga dekoren, barerna och vipställena. Med 40.000 (fyrtiotusen!) besökare både fredag och lördag (vi var bara där på fredagen) så kan jag gissa att de drog inte lite pengar med ca750kr/biljett. Men det här är ett sånt event att man inte riktigt bryr sig om hur mycket det kostar. Det är liksom värt det ändå.
Om jag kommer tillbaka? Sugen blir man ju... Men nästa gång blir det kanske ett av alla de andra eventen som vi aldrig ser röken av här uppe i sverige. Där har vi mycket att lära av våra europeiska bröder och systrar.

Vilka hakar på till Trance Energy 2010?

På hotelrummet innan
På hotellrummet innan

På tåget till arenan
On the way. Polarn Alex längst till vänster och hans tre homies från sthlm.

Fjäril
Sagolik fjäril

Laser
Laser

Översiktsbild
Så sjukt vackert och läckert...

Vackert...
Vackert som sagt...

Put your hands up in the air!
Hands up!

40000 personer...
An ocean of white...

Let the light shine in...
Nästan så man blir religös...


Förutom sensation så var vi även ut på klubben Escape på lördagen... så jävla fet. Amsterdams största klubb, "bara" 2000pers men hur grym som helst... Där blev jag kvar på vip-scenen fram till 04:30 sedan hade drygt 12h dansande på det senaste dygnet givit mig ben av gelé... Skön känsla. Hur ska "Färjan" i Luleå kunna matcha de här upplevelserna? Mission impossible...

Tillbaka! En resumé..

Efter en kort stunds frånvaro är jag nu tillbaka i Sthlm och har lite tid över att skriva. Ska försöka sammanfatta den senaste veckan så gott det går.

Började med en underbar kväll på sthlms vatten med Alex, Carl & Martin. Blev en drömafton där vi gled runt i Alex Bayliner 2455 under 5-6timmar, gjorde lite strandhugg, badade, åt mycket gott samt pratade och skrattade. Var sagolikt bra väder och varmt i luften hela tiden även om badtemperaturen gärna fått vara lite varmare, men man kan ju inte få allt. Kanske var det sommarens bästa kväll redan nu?

Stockholms kanaler är bortglömda smultronställen

Badpojkar

Nygrillad kyckling, potatissallad, baugette, dricka & vänner i underbar miljö. Vad saknas?

I solskenet nedanför allsång på skansen



Förutom den magiska aftonen gick början av veckan i sol, bad och båtåkandets tecken. Jag och farsgubben tog bla. en tur med vår båt ut till Möja där vi åt lunch innan vi gled vidare hem under solens strålar. Dagen efter blev det en sväng till, fast då med bad i en lagun som mål, underbart. Fy fan vad jag vill ha en egen båt uppe i Luleå!
I övrigt blev det en del shopping (en tusing till bränt på kläder...) och packning inför avresan till Amsterdam, men det får komma i ett eget inlägg!

På torsdag blir det nog en sväng ner till västkusten och Båstad i ett par dagar. Ska bo hos kusinen och hans sambo i deras nyköpta stuga tillsammans med deras barn. Perfekt nu när det är Swedish Open i tennis där nere. Men vete fan om jag har råd att själv spruta ut champagne tillsammans med bratsen, får nog nöja mig med att parta som normalt folk och dricka upp den;P

RSS 2.0