Kaos Kaos Kaos....

Det är väl så man kan summera det jag lever i just nu.... Efter en vecka i lägenheten kan man konstatera att jag hittils hunnit packa upp ca 10bananlådor och har ett 40tal kvar. S.U.C.K.....
Men har iaf fått sån ordning att köket är i det närmaste uppackat, jag har en säng att sova i, ett matbort att äta vid(vilket iofs bara är frukost, det var 3v sedan jag lagade mat...) samt det viktigaste då, jag har internet igen, ett begränsat antal tv-kanaler samt en komplett uppackat stereo. Allt som behövs för att överleva i storstadsdjungeln.

Har ju jobbat dag och kväll i 3v nu och har en vecka kvar, därav att det går lite långsamt här hemma att bli klar. Men det artar sig som sagt. Hade tänkt fixa en hel del i helgen, men det sket sig. Prioriterade att vara social istället. Rara Klara kom förbi i fredags och slet ut mig på stan för att se till att jag fick i mig lite käk. Blev Tapachula, det nya mexikanska stället. Riktigt nice! Lördagen lite utrensning ur huset, fotboll på TV4 samt besök av Lovisa som ville kika in lägenheten och snacka bort ett par timmar. Efter det blev det en sväng till Boden för fest och kom inte hem förrens nu efter 20 på söndagskvällen. Så så bra gick det med min "inredningshelg". Men vafan, kartongerna finns kvar. Det sociala livet är mycket viktigare att vårda. Och fan så mycket roligare.

Nu ska vi se om jag kan hänga in alla kläder efter en vecka i resväskor. Fritt fram för den som är proffs på strykning att titta förbi kan man lugnt säga...

I övrigt känns livet jävligt bra just nu. Lägenheten har verkligen ingjutit lite nytt blod i mig. Man måste våga ruska om verkligheten lite ibland om man vill ha till en förändring!


En stor kram till alla som känner sig behöva en:)

Ibland slår drömmar in

Jag har hela mitt liv varit lite intresserad av flyg, speciellt förstås under tonåren då jag slukade den mesta lektyr man kom över. Givetvis var det de spetsiga flygplanen man gillade bäst, hur intressant är egentligen en DC-9:a för en trettonåring?
När jag mönstrade år 2000 så fick jag frågan vad jag ville göra av inskrivningsförrättaren och jag svarade givetvis flyg och blev placerad som flygmekaniker.
Under tiden i lumpen passade jag på att på chans söka till stridspilot, testerna var rätt svettiga och gjorde väl rätt hyggligt ifrån mig men inte tillräckligt bra vilket gjorde att drömmarna stannade där. Var väl inte allt för nedslagen av det då jag visste hur svårt det var att komma in. Trivdes ändå i flygvapnet och älskar ju teknik så sökte istället till tekniker och lyckas bli antagen där istället. Ett val jag aldrig behövt ångra än idag!

Har redan fått ett flertal pass med SK60 (litet jetdrivet skolflygplan) under tiden i lumpen och som anställd vilket är skithäftigt bara det för de som är vana med trafikflygplan men det är ju de "riktiga" maskinerna man vill åt!

Men drömmen att en dag få prova på livet som stridspilot har alltid funnits och i lördags slog den in.

Då jag redan hade en flygläkarundersökning klar och kunde flyga med på kort varsel då situationen uppstod och dessutom hade tur i lottningen var det bara att börja mentalt förbereda sig samt prova ut flyguniform under fredagen. Fick även en lektion i flygsäkerhet och vad jag ska göra för åtgårder om vi var tvugna att skjuta ut oss samt fick utbildning på raketstolen och radion.

Lördagen kom, pirret i magen fanns där hela tiden utan att jag för den delen var allt för nervös. Jag jobbar ju trots allt med maskinerna dagligen och vet hur de fungerar. Det man var mest nervös för var att maskinen skulle gå sönder innan vi kom iväg eller att dåligt väder skulle sabba planerna. Men lyckan stod mig bi!

Hade extra tur då jag fick sitta ned med föraren och planera passet och vad vi ville göra, annars är de flesta flygningar med utomstående enkla transportflygningar från A till B. Inte ens nära lika kul som jag kunde fixa mitt pass=)

Bytte om en timme innan flygning i de kläder jag provat ut, gick ut till maskinen och spände fast mig. Lite små tekniska problem i uppstart med inget allvarligt och vi kunde starta upp och taxa ut till startbanan. Nog hade man puls alltid!
Gjorde en rätt mjuk start utan tänd EBK (efterbrännkammare) och lyfte och gjorde en kort sväng över skärgården innan vi passerade över banan igen där ett flertal åskådare stod. Sedan vände vi neråt Piteå på ca 1000m höjd och fick klart av flygledningen att gå upp på 10000m. Piloten tände EBK (dvs full gas) och styrde planet rakt uppåt som en raket.... tog inte många sekunder innan man var uppe på höjden där han rollade runt och planade ut. Vilken upplevelse, kändes helt overkligt.
Väl uppe på höjd fick vi klart att gå med överljudsfart ner till den sektor där vi hade fritt spelrum att göra vad vi ville, vilket var havet utanför Skellefteå. Tände EBK:n igen och bröt igenom ljudvallen, som mest var vi uppe i Mach 1,24 (ca.1400km/h på 10000m höjd). Gick rätt fort ner till Ske-å....

Väl på plats över vår avdelade yta började föraren visa kärran lite vad den går för genom rollar, loopar och allmänt "snurra runt" och känna på G-tal (1G motsvarar att som vanlig person stå still på marken, vid 2G väger man dubbelt så mycket). Lite uppsnurrad i skallen blev man men inte så man mådde illa, mest imponerad hur fort allting går. Först ser man himmel, sedan hav och helt plötsligt kan man ligga upp och ner. Coolt!
Efter det flög jag själv i en 20minuter och prövade på att snurra runt, svänga hårt och dra G, göra rollar och looping. Sanslöst kul!

Sedan gick vi ner lite på lägre höjder och kände på farten lite. Snurrade runt ett par varv över industrier i Ske-å samt flög i hög fart strax över vattenytan. Fartkänslan är enorm!
Han visade även upp en "spaningskringla" som man enklast kan förklara som dykanfall mot fraktfartyg. Snurrade runt fartygen och försökte läsa baktill vad de hette. Rätt häftigt och undrar vad de på båten tänkte som hade en JAS som hela tiden flög förbi? haha...

Tiden började närma sitt slut innan vi var tvungna att landa och vi gick tillbaka mot Luleå. Avslutade med en sväng över skärgården där vi skulle "hälsa" på en arbetskamrat som var ute i sin sommarstuga. Var nog många båtåkare och helgflanörer som tittade uppåt och funderade varför vi snurrade omkring och väsnades:)

Till sist blev det en högfartspassage över banan i M0,95 (ca 1200km/h på havsnivå) följt av en kraftig sväng över flygledartornet där vi som mest drog hiskeliga 8,75G (Lilla jag väger då ca. 550kg). Då fick man jobba för att inte svimma av under kraften!
Landade sedan mjuk och taxade in på plattan där mina kollegor tog emot igen. Underbart är kort.

Men vilken jävla upplevelse!:D

Hädanefter kan allt vad karuseller och berg&dalbanor slänga sig i väggen....

Avlutar med lite bilder från äventyret och ber till högre makter att chansen skall komma snart igen. Att uppfylla barndomsdrömmar ger mersmak:)

Redo att kliva upp i flygplanet
Jag och piloten LIN innan vi kliver i.

Fastspänd och klar
Fastspänd och klar!

Utsikt framåt
Utsikten framåt och klar att taxa ut. Förarens stol skymmer inte lika mycket som den här bilden ger sken av.

Jag i luften
Uppe i luften och lätta moln speglar läckert av sig i visiret!

Moln över Pite-trakten
Någonstans mellan Piteå och Skellefteå.

Passerar ljudvallen
Här passerar vi ljudvallen. Ni kan se M1,00 till vänster. Till höger står det att vi är på ca. 33940fot, ungefär 11000m.

Luleå
Under inflygning för att landa. Luleåcentrum till vänster med Bergnäsbron över älven och till höger syns SSAB.

Landning
Strax innan sättning.

Hjulen i backen
Hjulen i backen!

Nöjd!
Nöjd med att fått ett obetalbart minne för livet!

Fpl 828
Flygplanet som förverkligade drömmen, 828. En av maskinerna som tillhör mitt kompani. Kommer att putsa lite extra på den i framtiden;)
Majoriteten av Gripen-planen i Sverige är en-sittsiga men finns även ett fåtal två-sittsiga främst avsedda för utbildning. Den här är en av de modernaste som finns. En 39"D" i det senaste utförandet. Inte helt gratis, men en sjujävla maskin.

Med fötterna på jorden.
//FTE TRÄ

Internet!

Okej, jag kanske är lite väl beroende. Men det kom ett litet glädjetjut nu när jag fick igång internet i nya läggan=)

Flytten har gått bra med det är ett smärre kaos att gå från 104m2 till 68m2... lite thight med prylar minst sagt... men men, nu börjar det arta sig. Snart kan jag säga att jag inte packar upp längre utan inreder, låter lite bättre.

Har ju egentligen inte tid att sitta här... har ett par miljoner saker att fixa, men måste ju visa att jag fortfarande lever.

Och en sak till.... Drömmen gick i uppfyllelse i lördags=)
Mer om det och bilder i ett senare inlägg snart då jag laddat över allt på datorn. Och packat upp några kartonger till.

På återseende när jag är spyless på att rota omkring.

Rätt okej fredag!

Idag har jag haft rätt mycket flyt känns det som. Förhoppningsvis går en barndomsdröm i uppfyllelse imorgon, jag har sålt min soffgrupp, fick ett brev att nya bredbandet ankommit till posten och jag flyttar in i nya lägenheten ikväll!
Nästan så det blir för mycket för min lilla hjärna att ta in alla intryck och händelser, vet inte var jag ska fokusera....

Nu ska jag fortsätta packa det sista... om inte annat för att hålla pirret borta från det som förhoppningsvis sker imorgon, mer om det då om det sker... Håll tummarna!


Star quality beyond reach

Jag beundrar verkligen Robbie Williams. Jag är inte det största fanet av hans låtar. Tror inte ens jag har en enda mp3:a. Tycker inte heller att han har någon perfekt röst eller dans-moves värda att nämna. 

Men den mannen har något extra ändå. Något som verkligen får hela han att lysa som person. Oavsett om man gillar han eller inte.

Glimten i ögat finns där.
Självdistansen.
Det magiska leendet.
Lagom mycket bad boy.

Inte så konstigt att flickor faller som furor för han.


Fick för något år sedan se det här videoklippet hos en polare då han demade sin svindyra hemmabioanläggning och blev då alldeles varm i kroppen. Och det blir jag än varje gång jag ser klippet. Det är så oerhört charmigt och får mig att känna en fruktansvärd avund, eller om det är beundran, till Robbie. Jag vill oxå bara kunna göra som han gör & få den responsen!

Dammit Robbie, kan du inte dela med dig en gnutta av din star quality!


Se och förstå vad jag talar om, drygt 3min in i videon börjar det hända saker, men se gärna hela för att få helheten! =)


Inte bara...

För att inte folk ska få helt fel uppfattning om mig så lyssnar jag inte bara på svenska melodier samt trance. Finns en hårdare sida inom mig med.

Några låtar jag gillar skarp just nu är bland annat dessa nedanför. Ni känner säkert igen en del, alla är inte helt nya...

Engel - Sense the fire, grym svensk låt! Ska fixa albumet inom kort.



Cavo - Let it go, Från Transformers soundtracket. Riktigt skön med lite 80-tals vibbar. Finns ingen i bra kvalité ute, det här är den bästa. Värd att lyssna på ändå!



Linkin Park - New Divide, Behöver väl knappast någon presentation hoppas jag. Bland det bästa de gjort!




Det fick bli ett rent musikinlägg ikväll. Hoppas det duger. Så jäkla sent och jag borde sova!

Nighty night

04:55 godnatt...

0-1ef89783170548a9c395d2338934a398.png

04:55 godnatt... Nu väntar en skön säng på mig bara mig...


En epok är över

Sista stora tillställningen i Chateu Lärkstigen är över. Imorgon söndag (eller idag vilket det hunnit slå över till) börjar stora nerpackningsdagen. Har ju tjuvstatartat lite med garage och liknande men nu efter den sista festen så förpackas övriga delen av mitt liv i små fyrkantiga lådor.

Blev en rätt lycka kväll med kräftskiva och utflyttningfest i ett. Vet inte hur många som egentligen var här under kvällen då folk har kommit och gått men det var fullt tillräckligt för att ha provat på maxgränsen för hur mycket folk som får plats på altanen. Ett antal hundra kräftor och ett par liter snaps och öl senare är det nu ett halft kaos i huset när jag skriver det här. Inte lika stökigt som efter rockfesten i våras men det lär nog ta mig någon timme att städa upp. Men det är det värt.

Blev en sväng på stan efter festen. Lite färjan som nu när höstmörkret anlänt har börjat tappa färg och folk samt Allstar som uppenbarligen drar fulla hus efter sommarens lågsäsong. Jävligt kul att träffa mycket folk man känner igen. Kramar och vänskapliga ord har utbytts i högervarv. Lovely.

Känns lite sorgligt att lämna mitt hem de senaste tre åren, speciellt nu när huset är i det närmaste helt perfekt. Men det är dags att gå vidare i mitt liv. Jag ser fram emot flytten även om det kanske uppfattas som ett steg tillbaka i livet att gå från hus till lägenhet. Men ibland måste man backa för att kunna ta ny fart.


Tack för att ni gjorde kvällen till en värdig avslutning!

Kungen är död. Länge leve kungen.

Kräftskiva

Back to...

037c8ca0f1e5bddc956a15ff4fdf65b9.png

Back to basic. Jag har tidigare skrutit om mina matlagningsskunskaper, men det blir inte alltid så avancerat... Som idag då jag haft jour på jobbet... 2 knäckebröd med kaviar, en banan & en kopp glögg. Det var hela kostcirkeln va?


Förbjuden frukt

Jag vet inte varför men jag känner mig så jäkla glad just nu!
 
Endorfin-nivån är sjukt hög och jag kan inte sluta le. Gräset är nyklippt, jag är nyduschad, fucking amazing musik strömmar ur högtalarna, jag packar inför flytten samtidigt som jag dansar omkring i bara kalsonger. Skiter i om någon ser, jag ska ändå flytta=)

Nej, jag är inte nykär. Så det kan inte vara det. Jag vet inte själv vad det är. Det känns bara bra. Mycket bra.

Mycket bra!


Mood raiser: Paul van Dyk - Forbidden fruit

Let the light shine in

Tillbaka efter en långhelg i den norra grannkommunen, Boden, därav ett litet uppehåll. Försökte mms-blogga, men den funktionen vílle inte vara med i helgen, mysko.
Hur som helst var det en underbar weekend! Drog upp till Boden i fredags för att plocka upp Klara. Lunchade lite tillsammans i solen på ett mysigt ställe och åkte sedan och shoppade allt vi behövde för helgen i Jockes stuga. Vi var först på plats så vi fick en 3timmars solförsprång innan Carro dök upp och gjorde oss sällskap i gräset.
Runt 19 var även Jocke och de flesta andra på plats, grillarna tända och dryckerna uppkorkade. Cirka 15pers gjorde att det blev en mysig afton indeed med käk, kubb, vattenskidåkning, båtåkning, diskutioner, bad och sol sol sol....
Lördagen blev det att långsamt vakna till liv, frukost i det gröna, solning, melodikryss, solning, grillning, solning, vattenskidåkning, solning, bad och lite solning på det innan vi drog oss hem till Klaras lya för tillpiffning inför kvällen som skulle ske på Western Farms säsongsavslutning.
Efter att genomlidigt ett 50-tal klädombyten från tjejerna så hade Klarat lagat lite lax med risotto och sparris som vi avnjöt lite lagom romantiskt på ett bord med vita dukar mitt emellan alla hus alla fyra. Gissar att någon granne roat log när de tittade ut genom fönstret:)
När middagen var smält bar det av till en förfest hos bekanta till Klara innan fyllebussen tog hela gänget ut till farmen.

Western Farm ,"Farmen", var ett kapitel för sig. Jäklar vilket bonnigt ös! 2-3000pers, dans på borden, flera barer, till hälften utomhus, scener, liveband... allt fanns... Coolt! Kvällens main-act var Martin "E-Type" Eriksson, min gamla barndomshero från 90-talet. Var lite osäker innan men han bjöd på en underbar show. Frågan är vilka som hade roligast, han på scenen eller vi i publiken?
Hädanefter ska jag fan gå på alla kvällar de kör på farmen, brukar vara en 3-4st om året. Klaras tjat om att jag borde gå lönade sig tillslut!

Söndagen blev det solning, bakispizza, solning, sömn i solen och allmänt slappt hela dagen innan jag bilade hem igen. Som en söndag ska vara med andra ord.

Stugan i Kusån
Den urmysiga stugan, köpt med möbler och allt. Läget gav inget övrigt att önska!

E-type showar
Okej, kanske inte kvällen bästa mobilbild.. Men var lite alkohol inblandat med.. Jag lovar, E-type är där nånstans...

Livebandet.. helt galen stämmning
Grymt liveband och sjukt ös. Överallt dansades det på borden och temperaturen var nog en bit över 50grader... Även här gjorde E-Type ett kort gästspel.... Som sagt, undrar vem som hade roligast?=)

Syns det att bilden är från dagen efter?
Syns det att bilden är från dagen efter farmen?


Nä fan. Imorgon ska det börja produceras igen så det är bäst att man flyttar rumpan från soffan till sängen.
Godnatt världen.

Hjärtat slår sällsynta slag

Blev en lite längre paus än jag trodde.. Hade ju planer att skriva lite i söndagskväll men då fick en kompis lite flytthjälp istället, skulle aldrig neka någon hjälp om jag så låg för döden, och igår kände jag mig helt sjukt sliten då jag kom hem från jobbet. Trött, hängig och snuvig. Och då kan man inte direkt säga att man slet på jobbet.... skäms nästan för att jag fick lön för det lilla jag uträttade... Men det var inte mitt/vårt fel.. En kedja är ju inte svagare än dess svagaste länk och den länken fanns inte hos oss. Skönt iofs. Det blev mycket tid att sola. Inte helt fel nu när värmen äntligen är här.

Har även pratat ihop mig med lite folk på jobbet och styrt upp en utflyttningsfest/kräftskiva. Går av stapeln lördagen den 15/8 och lär bli najs.... Inte så man skulle bry sig så mycket om störningsjouren dyker upp i området direkt;)
Ser förövrigt fram emot de närmsta helgerna. Är redan nu uppbokad fre&lö de närmsta 3v på diverse fester och upptåg. Måste nog gör en till beställning på Rånefestis..... eller två... 5L räcker inte långt...

Vackrast just nu på den svenska musikfronten är Chistopher Sander  - Hjärtat slår sällsyna slag. Väldigt enkelt och med en text det är lätt att känna igen sig i. Tycker ni också att rösten är bekant? Christopher är sångaren i Ingenting som just nu även är ute med låten Halleluja som rullar på P3. Inte helt fel den med.
http://www.dn.se/webbtv/film-ljud/christopher-sander-hjartat-slar-sallsynta-slag-1.859552


För er som lyssnar på musik med ett betydligt högre bpm (ja, du Alex!;) ) kan jag tipsa om :
Avenger - Celestus (original mix)

Sunset - Skydiver (Original Mix)

Stowers & Young - Ocean (Sly One vs. Jurrane Remix)

Philippe El Sisi ft.Aminda-You Never Know (Aly & Fila Remix)
[Samtliga finns på youtube]


Tycker egentligen att fler borde ge trancemusiken en chans. Även om den kan vara svårt att komma in i i början, låtar som ofta är runt 9min långa med 5min intro är det svårt att locka folk med om de inte har ett jäkla tålamod;P
Det är dessutom stor skillnad på melodic/euphoric trance och den musik som blev förknippad med Gudrun Schyman i mitten av 90talet. Jag är ingen rejvare och den enda svamp jag äter är laglig. Dessutom är Gudrun en nolla som som vanligt bara då försökte vinna billiga röster och verka ungdomlig. Tant.

Vid liv

Ni kan slappna av. Överlevde kalaset i år igen... Dock marginellt. Att vara förkyld och hosta samtidigt som det är festival är inte det bästa för rösten. Man har fått slita för att pressa fram varje stavelse efter klockan 02 på nätterna. Men jävligt kul har det varit!
Igår blev det förfest i 6h till midnatt och sedan 2h på området, mest för att man bara var tvungen att gå in då man hade helgband. Men det är ju alltid så, förfester är alltid bäst. Blev en efterfest med, i en suspekt minimal replokal i en källare med liveband. Vete fan hur man hamnade där...

Har nu iaf lyckats få i mig lite lunch bestående av halstabletter och en stor kopp varm mjölk med honung och ingefära och börjar sakteliga vakna till liv.

Det är min sista semsterdag idag, imorgon är det tillbaka till jobbet efter 5v med dekadens, och jag ser verkligen fram emot det! Jag är jävligt lyckligt lottad att aldrig behöva känna måndagsångest över att behöva åka tillbaka till jobbet. Så borde alla ha det.

Måste göra ett litet ryck nu här då köparna av kåken ringde och ville komma och lämna ett stort lass mexitegel(!) under dagen. Jag är inte helt representabel ännu... Men täcket känns jäkligt gosigt här i soffan. En minut till.

Har en liten idé om ett längre inlägg... får se om jag hinner med det under kvällen. Annars dyker det upp inom en snar framtid.

En minut har gått.

Ta hand om er, och kan ingen ta hand om mig just nu?

RSS 2.0