Veckans retro: Refused

Lyssnade på Andreas Grega igår kväll då han spelade sin favvo musik i P3, den grabben har rätt schysst musiksmak, eller iaf lik min. Lyckades både klämma in rock, punk och The Prodigy. Nice!

Han spelade en av mina gamla klassiker från tiden man satt som klistrad framför Voxpop och röstade varje vecka (damn you SVT som la ner er kanske bästa produktion genom tiderna). Kommer fortfarande ihåg hur mycket gåshud man fick av det här introt när det rullade under de veckor som låten hängde kvar på listan. En sann svensk "modern" klassiker och antagligen så nära straight edge-vågen jag kom, Refused - New noise!


Fredagsbus

57f4a4526cf54cb97864b3f52615afb1.png

Är egentligen inte så mycket för folk som spökar ut sina hundar men idag kunde jag inte hålla mig då Kiitos var med på jobbet. Vi var ju båda på bra fredagshumör!=)

Jobbade över lite med fix på bilen och han fick följa med upp då jag bytte om efter allt var klart, var ju ändå ingen kvar. Han var så intresserad av alla kläder så jag gissade att han ville prova. Var nog inte riktigt hans tanke.

Efter lite protester och ett uns av skämmighet satt tillslut lite olika plagg på. Blev han inte lite söt ändå? ;)

Kanske ska skicka han ensam till jobbet på måndag, han kan nog täcka upp för mig.


Nä nu är det helg, whihoo!


Luft under vingarna

Har nu äntligen efter 6 månaders teoristudier fått börja flyga!

Loggade mina första 1.05 bakom spakarna i onsdags med lite enklare svängar, stigningar, sjunkningar samt kikade på de olika rapporteringspunkterna som ligger runt flygplatsen så man ska lite van. Nu är det "bara" 43:55 kvar till flygcertet.

Rätt kul att se Luleå från ovan, trots att jag aldrig var över 3000ft (ca 1000m) så såg man större delen av bottenviken och nästan ner till Piteå, bara ett ankommande snöväder söderifrån stoppade sikten dit. Man hinner se lite mer när det går i ca. 170km/h på 300m höjd än när man flyger med SAS/Norwegian eller de gånger jag varit uppe i en SK60 eller JAS39.

Kärran som tog mig dit upp och som jag kommer flyga mest under utbildningen är SE-GKZ, eller "Kalle Zäta" i folkmun. En Cessna 172 Skyhawk med plats för 4 passagerare. En dag kanske just du får följa med upp på en sväng med mig bakom spakarna. Sugen? =)

SE-GKZ

(y) reflektioner

Tjejer, kvinnor, tanter, flickor, töser. Kära varelser dyker upp under många namn.

Idag ska det tydligen vara något som kallas kvinnodagen, jag märkte mest av det genom att det spelades ovanligt dålig musik på P3 imorse, de spelade bara kvinnliga artister. Missförstå mig rätt nu, det finns mängder med lysande kvinnliga artister men imorse var det nästan lite krystat. Så var det sagt.

Men det är en sak med er kvinnor jag troligen aldrig kommer förstå. Det är det där sista sinnet, det sjätte. Eller om det nu finns ett sjunde, åttonde och nionde med... ibland verkar det som det...

Damen i huset har en otrolig förmåga att förutsäga vissa saker. Det är nästan så man blir mörkrädd. Mållös blir jag iaf. Man blir sittande och dumskrattar och funderar hur det där egentligen gick till.
Kan kvinnor läsa varandra rakt av utan någon som helst koppling emellan eller?

Scary.


Men en sak är iaf säkert.
Man kan inte vara utan denna ljuvliga varelse som uppenbarligen ska vara närmast släkt med människan=)




I´m still here




Jag har inte dött. Inte varit bortrest. Bara inte haft tid och inspiration på sista tiden. Nu har jag lite tid över och för en gångs skull verkar inte blogg.se strula eller lagga. Då kan man vara lite kreativ och rensa hjärnan.

Denna snubblade jag över för ett par dagar sedan. Vet inte om det är en låt eller en dikt, men den är riktigt vacker och Eddie Vedder har en av världens bästa röster. Perfekt för att skapa känsla med.


Waiting



Den fullkommligt underbara Waiting av grabbana i Holländska Dash Berlin. Har varit mycket flitigt spelad av mig sedan den kom i slutet av förra året. En true dance classic som även finns i en fantastisk remix av the meister himself, Armin van Buuren. Enjoy!


Krubb för att snabba på årstiderna

Okej, det var lite långsökt kanske....men jag längtar verkligen efter våren nu, som visserligen aldrig kommer i Luleå, här blir det ju sommar direkt, men ändå. Värme var är du!

Vi är inne i en lite experimentell period i livet (matlagningsmässigt, vad trodde ni?), mest på den asiatiska fronten. När vi senast var på Orientallivs spanande vi lite extra på vårrullarna och blev sugna och eftersom H har en thailändsk städerska som mer än gärna kommer med tips så slog vi på stort att försöka göra egna.

Nu pratar jag givetvis inte om några sådana där fläskiga och degiga frysta vårrullar som finns på ica utan mini modeller som det frasar om när man tuggar, sådana som man kan köpa på stränderna när man är i Thailand, ni som varit där vet vad jag pratar om.

Varför i h-vete har man inte lagat det tidigare? Helt sanslöst gott blev det och inte var det speciellt svårt heller!
Det tar givetvis lite tid men varför ska man stressa fram mat? När man dessutom lagar mat tillsammans under en avkopplande helgafton med ett något gott att dricka och soft musik i bakgrunden blir det en urmysig stämmning. Att sedan få äta något eget som verkligen tilltalar magen är en fin belöning för någon timmes pill.


Det här gjorde vi våra rullar på men det går givetvis att variera efter tycke och smak.

Vårrullar á la Källgatan (ca43st)
* Vårrulledeg - Finns att köpa i asiatiska butiker i vanligtvis 40-50pack för en struntsumma.
* 1/2 Vitkålshuvud
* 2 morötter (eller var det 3?)...
* 2 citrongrässtjälkar
* Ett paket glasnudlar
* 500g köttfärs
* Asiatiska kryddor efter smak (se bild för vad vi valde)
* Olja att fritera i

Sedan lite "dippsåser" som sötsur sås, woksås  eller chilisås.

Strimmla vitkålen och morötterna och fräs mjuka i en wok tillsammans med de skivade citrongrässtjälkarna (eller egentligen rötterna, smaka av och se vilka delar ni kan använda). Fräs köttfärsen i en stekpanna och smaksätt den ordentligt innan ni rör ner den med grönsakerna. När allt gojsat ihop sig kokar ni glasnundlarna i nån minut och rör ner de med. Smaksätt som ni vill och smaka av till ni är nöjda (går att krydda rätt rejält).

När fyllningen är klar lägger ni en liten klick (rågad matsked) i ett ark vårrulledeg  och rullar ihop innan ni friterar det hela. Om ni inte tänkt fritera alla så går de utmärkt att frysa in färdigrullade. För oss blev det 43 vårrullar varav vi frös in ca 20-25st till senare måltider, bara att ta fram och fritera/steka eller tom tillaga i micro om man har grillfunkion, det provade vi idag med positivt resultat.

Avnjut sedan de krispiga godsakerna med sås efter tycke och ett gott glas vitt till. Aftonen kan inte gå fel efter en sådan lyckad inledning! =)





      
  


RSS 2.0