Winnerbäck live

0-5cd257b57626a3ba2c760f2c145087ec.png

Inte så ofta man är på koncert nu för tiden men ikväll avnjuts Winnerbäck:)


Sida ur livet

Gott om tid har jag ont om...

Händer för mycket nu för tiden och har knappt suttit vid datorn eller ens tv:n sista veckan, det är körigt minst sagt.

Förra veckan bestod mest av en flygövning som dimmade bort, blev inte många flygtimmar producerade i skitvädret, men inte gjorde det mig så mycket så jag gråter inte. Fick ju chansen att basta och spela kort på vidselbasen, få förrunnat:P

I lördags åkte jag och love upp till Happis och gick på IKEA, mest egentligen för att komma iväg och planera lite vad som behöver köpas nu när vi slår ihop våra påsar. Planera, jo tjena... Det slutade med att Herr Kamprad blev över 8000kr rikare... Men nu kommer vi iaf ha en grymt snygg garderob (ja fysiskt, inte klädmässigt) i sovrummet med plats för alla våra kläder. Har ju redan en 2m IKEA-garderob som vi nu bygger ut till 3m och sätter på nya mer moderiktiga skjutdörrar. Snygga mörka spegelblanka. Helrätt.
Blev även lite hyllor och småkrafs som vanligt men hade nog blivit ännu dyrare om det inte varit så sjukt mycket folk. Var fan kommer alla ifrån? Vi bor ju trots allt i en landsände där det inte bor folk. Eller så gör det det uppenbarligen...

Efter att stressat hem från Happis i dimma och regn med en sikt knappt framför motorhuven blev det till att svänga ihop en 3-rätters middag då vi hade planerat besök av två goda vänner i J&P till middag. De hjälpte mig med underhåll och liknande i samband med att jag sålde huset i sommras och jag har sedan dess lovat att bjuda dom på mat som tack för hjäpen, något som skjutits upp bra länge nu.
Blev en liten macka på kavring, pulingröra, citron och rom till förrät, ugnstekt lax med ugnstekt kompott på potatis, rödbetor, blomkål och broccoli komplementerad med romsås/dillsås och en caesarsallad. En liten favvo i repris men gott som fan. Avslutade sedan med en glasskaka baserad på blåbär och philadelfiaost på en botten av mandelbiskvier samt Bailys/Benedictine. 
Efter käket blev det prat och spel innan kvällen avslutades med en nattprommenad tillsammans då vi följde de hem samtidigt som vi rastade Kiitos.

Söndagen sov vi ut och pysslade med alla nyinhandlade prylar från IKEA innan vi gick och såg "Twilight: New Moon". Jag hade svåra problem att hålla mig vaken. Vilken extremt seeeeeg film. Hände ju knappt något och dialogen skulle få Kristina Lugn att framstå som en snabbpratande försäljare. Var en riktig skitfilm i mina ögon men Helena älskar ju böckerna så vi måste ju se filmerna. Blir till att masa sig till bion igen när nu 3:an går upp om nått år eller så. Då har jag med mig druvsocker.

Veckan som kommer nu är om ännu mer fullproppad. Ledig idag måndag då mycket skall fixas hemma med Dreambox-installation och liknande sedan är det flygkurs må, ti och to kväll... Samt på onsdag ska vi på Winnerbäcks koncert med en massa vänner, det blir najs=)
Kronan på verket blir givetvis fredagen, då blir det en 7h flygtur till sydligare breddgrader innan vi kliver ut i solen på Gran Canaria. Jag är där i en vecka och Helana två men hur som helst ska det bli sjukt skönt att slippa det misserabla vädret ett tag och få slippa alla måsten.

Sunspot, here I come.

Mårten Gås

För 3:e gången i mitt liv fick jag chansen att bära min mässdräkt efter Vinterbalen 03 och Fänriksbalen 04, Gåsmiddagen 09!

En fin tillställning som närmast kan liknas en bal. Mässuniform/frack på herrarna och långklänning på damerna var det som gällde. Är inte helt säker på traditionen i Mårten Gås men har för mig att den härstammar från skåne långt bak i tiden.

Dagen bestod mest med förberedelser inför kvällen med sminkning, hårfixning och strykning av kläder innan det blev dags för lite värmning hemma hos Henke & Gun tillsammans med Jonna&Per samt Marcus&Linda. På tv:n visades det hockey och i glasen skvalpade det skumpa, vin & whiskey.

N'r vi var lagom ljumma begav vi oss till F21 där det genomfördes en hälsningscermoni där alla skakade händer (det gick svininfluensa va?) och skålade i ännu mer skumpa innan det blev dags att sätta sig till bords. De som var ogifta hade sin respektive som bordsdam/herre och de gifta var splittrade, de känner ju lixom redan varandra och borde kanske träffa ett nytt ansikte;)

Till förrätt serveras det svartsoppa eller buljong för den som fegar lite samt sherry. Svartsoppa består ju av gåsblod och äcklar säkert en hel del, så även mig men man måste ju iaf prova=) Smakade inte så illa, kan bäst beskrivas som en lite simmig soppa med smak av blodpudding och pepparkaka. Man la även i ett par bitar stekt lever för att få den lite köttigare. Gissar att man har fina blodvärden så här dagen efter, ja om man nu bortser all alkohol man hällde i sig med...:P
Till huvudrätt sedan var det givetvis gås, potatis, brysselkål, rödkål, brunsås samt vin. Riktigt gott och mer av karaktären husmanskost.
Efterrätten sedan var äppelkaka med portvin, den slank ner men inget man kanske jubla över, rätt basic.

När sittningen med alla tillhörande tal var avklarat blev det kaffe, aveq och chokladpraliner innan bandet började spela ocg dansgolvet öppnades upp, för lite lugnare toner för att sedan bli mer party. Helt okey drag.
De lyckades även klämma in lite vickning mitt i natten som man inte ätit tillräckligt. Det var några hårt stekta bitar gås-krås (typ), jansons frestelse och tunnbröd man fick möjlighet att frossa i den här gången.

Runt 02-03 sedan så var alla rätt trötta och vi begav oss in till stan för att avrunda på Max där vi var överlägset mest välklädda i lördagsnattsvimmlet. Skönt avslut på en skön afton.

Idag söndag har man varit rätt passiv, men det var det värt:)


Uppklädda innan avfärd


Fagra damer & stilig herre


Giftig drink, giftig donna;)


Myser nere i mässen


På väg hem från Max i snöfallet. Helena är uppiffad med min hatt samt en ärligt stulen bordsdekoration;)


Blowing your minds

Just nu är vi extremt snygga och på extremt bra humör. Det här kommer bli en extremt bra kväll.

Baby you blow my mind

Min egna Curly Sue

Ibland känns livet bara skamligt underbart.... 
Har haft en lugn och skön dag på jobbet, halva kompaniet är borta och det är min tur först nästa vecka att försvinna iväg ett par dagar och jobba natt i Vidsel. Vi var ett gäng som tog en långlunch på stan och käkade en förjävla bra buffé på exotic innan vi tog helg. Efter det hem och lite småfix och mys innan kvällen tog vid.

Vi öppnade kvällen med att först klippa mig inför morgondagen då det vankas gåsmiddag på mässen. Efter en snabb dusch gick vi ner i bastun i källaren som var bokad för bara oss där vi satt en bra stund och pratade och smuttade på en varsin cider respektive öl. Sån avslappning....
Sedan upp i lägenheten igen och laga till helgen första finmiddag. Ikväll lyxade vi till det med en basturökt (inte i vår egen!:P ) älgstek, potatisgratäng, caesarsallad och en flaska rosé. Om det smakade bra?....heavenly...

Nu ligger fröken söt med fötterna i mitt knä och sussar så charmigt här i soffan. Jag antar att bastun i kombination med mat, cider och vin har tagit ut sin rätt=)
Jag han iaf få i henne lite kvällsfika/efterrät i form av en egen fruktsallad på vattenmelon, nätmelon och annanas samt en liten bit mörk choklad innan hon däckade helt.

Hon är bara för söt. Jag älskar henne verkligen. Verkligen.

Imorgon blir det en kul dag som sagt, då vankas i det närmsta en bal på slottet. Det är gåsmiddag (finmiddag modell värre) på officersmässen ute på jobbet. Det serveras svartsoppa, gås och efterrätt. Allt i elegansens tecken. Jag får för tredje gången i mitt liv bära min mässdräkt och älsklingen har efter mycket velande och många provade klänningar kommit fram att hyra en fantastiskt vacker skapelse var det bästa för henne. Hon kommer stråla imorgon.

Vi har även nu tagit ett gemensamt beslut, någon som egentligen kännts helt naturligt ett bra tag. Vi ska ta steget och bli sambos på riktigt!
Helena har sagt upp lägenheten i Boden och planerna hur vi bäst slår ihop de olika hushållen pågår för fullt och helt utan friktioner hittils. Det ska nog gå smidigt det här.
Är ju ett enkelt steg att flytta ihop då hon bott hos mig i stort sedan första dagen vi sågs. Antal nätter som vi sovit på olika håll sedan i sommras går i princip att räkna på ena handen. Är det kärlek eller så säg?

Sussa nu vidare sötnos. Jag väcker dig då jag går och lägger mig. Om jag nu inte sussar in med dig här i soffan. Jag älskar dig sambo.

Love

En ny huligan

0-3ab65bf87c3d00938ade6b7cae06dac2.png
Under bya-besöket i helgen lyckades jag få en ny supporter till Gnaget(inbillar jag mig iaf..). Snart är du oxå beroende älskling;)

Var en mycket intensiv helg där man som vanligt blev sjukligt uppassad då man kom hem. Började redan på fredagen med att föräldrarna bjöd på 3-rätters bestående av färsk krabba med gula änkan (champagne i den finare skolan!), lax samt en skitgod variant av äppelpaj.

Lördagen blev det intensiv shopping i Nacka Forum samt Barkarby Quality Outlet under dagen för mig och love innan vi styrde kosan mot cupfinalen på Råsunda där givetvis årets andra guld bärgades=)
Mot kvällen sedan skämdes vi bort igen med en massa god mat samt efterätt. Man behöver knappast svälta då man kommer hem.

Söndagen blev det till att kika lite på bilar (är sugen på en Mini Cooper S, men det får nog dröja till våren) innan vi flög norrut igen där det kommit ett par nya centimeter snö. 
Efter att haft inneboende i ett par veckor samt varit gäster själva över helgen var det rätt skönt att ha en kväll bara för oss själva....  


Hem till byn

Jag & The Love drar söderut nu över helgen och vad passar då bättre än denna störtsköna låt som bara växer ju mer man lyssnar på den!

Have a nice weekend! :)


En inblick i verkligheten

Dagarna är så jäkla fullspäckade nu för tiden!

Hinner ju knappt med att sitta vid datorn, än mindre uppdatera bloggen, sorry för det. Tänkte köra en liten resumé över livet de sista dagarna så ni får en inblick. Om inte annat för att bryta av tristessen(?) för er av alla musikinlägg.

Fredag: Var ledig men risig. Hade tänkt gå upp tidigt men det han visst bli lunchtid... Sedan var Helena hemma och krävde lite uppmärksamhet som sig bör. Vi tog en liten shoppingrunda på storheden på eftermiddagen för att syrran skulle laga middag samt ett rätt så obligatoriskt besök på systemet (som bygger om, helt sjuuuk kö, H var dock duktig på att tränga sig haha..). På kvällen stod det "suprise party" på schemat för H:s kompis som fyllde 22. Var rätt kul. Vi var väl en 20-30pers som gömde oss i hennes lgh medans hon och killen var ute och käkade en romantisk middag. Sjukt underhållande att se hennes min & tårar då hon upptäckte alla. Kul!
Blev iaf rätt nitad och däckade redan vid 01 (sjukdommen kan ju ha spelat in en del...).

Lördag: Var vi alla på arcus-mässan där hantverksmässan 2009 hölls. Rätt kul (& gott) att gå omkring och kika på allt samt provsmaka mat, bröd, vilt, godis m.m. Brände iaf ett antal hundra.
Kvällen skulle fröken H spendera på två olika tjejfester så då agerade jag chaufför mest och höll mig nykter. Satt själv hos ett par arbetskamrater mest där det festades rätt ordentligt. Lite surt att inte kunna dricka själv måhända men hade rätt kul och var trött i kroppen. Blev tillslut en prommis för mig och Kiitos vid 03 för att plocka upp den nu rätt runda under fötterna fröken H som ville ha vingelstöd hem från krogen innan ögonlocken slogs igen.

Söndag: En enda punkt på schemat. Matchen. Matchen med stort M. Århundradets match. Sjukt nervös och ville inte viga dagen åt något annat. Krävdes full koncentration!
Och vilken eftermiddag det blev!
Slutade med SM-GULD för mitt älskade Gnaget efter att jag kastats mellan hopp och förtvivlan. Jag åldrades nog lite allt den eftermiddagen. Skrek mig helt hes (vilket jag fortfarande är nu 3 dagar efter...) och fick en bra anledning att dricka mig lullig på champagne en söndagseftermiddag. Inte varje dag! En dag att minnas resten av mitt liv iaf. Underbart.

Måndag: Gled omkring i en AIK-tröja (matchställ givetvis) på jobbet hela dagen till alla andras glädje haha. Fick iaf vara inne hela dagen och skruva vilket var skönt innan det blev dags för veckans första flyglektion på kvällen.
Har haft en 5-6 lektioner hittills (alla har varit teori) och det rullar på bra. Sjukt mycket att ta in och som man inte hade nog av förkortningar på jobbet får man nu ett antal hundra till att komma ihåg, CAVOK, TMA, TIZ osv...

Tisdag: Jobb, jobb, jobb... Skruvade vidare på den kärra jag håller på med. Inget speciellt egentligen. Kvällen vigdes helt åt mys. Kändes som en riktig helgkväll, nice! Satt med en nyinköpt whiskey Mackmyra Special 03 i ena handen, en vacker donna i famnen och på tv kikade vi på nya filmen The Proposal. Var mysigt värre. Så skönt med sådana här avbrott i vardagen. Att unna sig lite extra och glömma alla måsten.

Onsdag: Suttit på kurs på jobbet hela dagen inför införandet av edition19 på Gripenplanen, det modernaste som finns och en lite milstolpe i Gripen-projektet. Segt att lyssna på allt men intressant. Blev en timme innebandy som avslutade jobbdagen, jag var sjukt het som vanligt på planen för andra veckan i rad. Nått magiskt med min klubba just nu;)
Kvällen vigdes åt att göra alla måsten jag skjutit upp den sista tiden, betala räkningar, fixa bostadrättsförenigens bokföring(jippi!), skriva ut biljetter inför helgen, svara på uppskjutna mail osv. Nyttigt men lite trist.


Det var väl en (kort?) resumé över de sista dagarna. Imorgon (torsdag) blir det lite mer kurs på jobbet och sedan en ny flyglektion på kvällen. Fredagen är ledig och då kommer jag packa inför helgen då jag och H flyger ner till sthlm för en snabbweekend. Är shopping, umgås med la familia och finalen i svenskakuppen (Gnaget-IFK Sillstryp igen) som står på schemat.
Nu vet ni vad som sker i min verklighet. 

Nu ska den här grabben sova. Solong!

RSS 2.0