Semester! Jag...

0-7d162d695aab8935cdd9e1ca61508ebd.png

Semester! Jag har nu äntligen lite välbehövlig semester. Befinner mig hos mina föräldrar ute i sthlms skärgård och tar nu igen mig i hammocken efter en hård dag till sjöss med lunch på möja:) Solen gassar, drygt 30grader och livet känns minst sagt harmoniskt. Kommer nog inte hinna uppdatera så ofta nu när jag är ledig men ska försöka iaf.

Just det, imorse fick jag veta att jag vann budgivningen på en lägenhet i Luleå. Skitkul! Mer om det senare för snart skall det inmundigas strömming...:)

Ha det underbart i solen!


Ett nytt kliv i livet?

Som jag skrev för ett par inlägg sedan så är jag ju sugen att sälja kåken jag bor i nu och skaffa nått nytt. Vet inte riktigt om jag vill ha ett nytt objekt att renovera upp som det här. Är ju rätt dyrt om än kul.. Räknade kvitton igår (tog ett par timmar..) och har lagt ner drygt 120000kr på huset och det bara i material. Har ju stått för i princip allt arbete själv.

Funderar på en lgh som är färdigrenoverad, fräsch som fan. Kanske inte min stil att köpa färdigt men kan ju vara kul att pröva något nytt och lägga alla pengar man sparar på sig själv istället. Risken är bara att man börjar klättra på väggarna när man inte längre behöver hålla i en hammare, dra åt lite skruvar eller sätta upp tapeter... En risk man får ta. Undrar var all min nysparade energi kommer hamna istället?

Har hur som helst sett på ett antal lgh och hus de sista 2v och fastnat för den här. Det första problemet är bara att budgivning pågår så det gäller att agera snabbt och jag har ju inte ens lagt ut huset för försäljning än.... Kommer en mäklar imon torsdag så då ska vi diskutera lite. Bara jag får fotat och så innan jag drar på sem på fre/lö.... snabba bud...

Det andra problemet är sedan, hur går man från en villa med "extra allt" till en lgh? Lär få sälja av en hel del... samt kommer sakna frihetskänslan att bara slänga ut en filt på gräsmattan och och bre ut sig så fort solen visar sig!

Nä, men det här blir nog bra tillslut. Man ska inte stressa upp sig i onödan över allt....
Puss&godnatt

En sensation väntar...

Nästa vecka smäller det. Något jag velat besöka länge och nu blir det äntligen av. Sensation White Amsterdam 2009!
Kommer bli årets fetaste fest i sällskap med lite homies. 4dagar i Amsterdam på ett Hostel med kronan på verket Sensation koncerten. Eller koncert, det är mer ett "happening". Ljud, ljus och dans i en fantastisk harmoni under mååånga timmar. Och allt i vitt. Bara vitt.
Kent på stadion nationaldagen 2002 var en upplevelse med drygt 20000 vitklädda. Nu blir det det dubbla inne i Amsterdam Arena. Vilket röj det kommer vara. Fy fan vad jag längtar!!!

Ridin' high

Pust.. varit en hektisk dag då man försökt utnyttja solljuset till max då man råkade sova till 13..

Funderar på att kränga mitt lilla chateau (mer om det i ett senare inlägg) och har målat och fixat ute nu när den stora runda visat sig från sin bästa sida.

Under dagen har bandit.se gjort mig sällskap utomhus, bra för att hålla upp tempot. Inne blev det sedan Nickelbacks senaste skiva (tack vare tips från Itchi för länge sedan). Har ju inte varit någon större fan av dom innan även om de haft några bra låtar. Kännts lite för mycket "amerikanskt kristet mainstream", men senaste skivan var fan helt ok. Bra driv rakt igenom! Bästa spår: "Just to get high".

Nu håller jag fullkommligt på att svälta. Har inte ätit någon som kan klassas som mat på hela dagen. Den lilla naturliga driften kallad hunger har jag prioriterat bort...

Varvar nu ner med en gammal älskling...
På återseende.

Gårdagen var...

0-708f12fdd0459275bd3ffb4cf19399e4.png

Gårdagen var underbar... Testar att mobilblogga för första gången. Lyckas det finns det inga ursäkter i framtiden att inte uppdatera bara för att man inte har en dator inom räckhåll...


I goda vänners lag...

...bär det snart av till!

Oxfilé - Check, Tillbehör - Check, Bakat bröd - Check, Vin - Check, Cider - Check, Öl - Check, Punch - Check, Nyduschad och stylad - Check, Strykigt skjortan - Check, Fixat musik - Check, Packat bilen - Check, Ett fett leende över ansiktet - Check

Hoppas ni alla får en underbar midsommar!


Hur man avslöjar det kvinnliga könet

Blev en till vissa delar hysterisk rolig afton igår trots att man höll sig nykter hela kvällen. Varför? Jo, att äntligen fått veta hur och vad kvinnor tänker!

Drog in till stan vid 21, hämta upp Q. Drog till Allstar. Mötte direkt upp med en hel hög jänkare som vi jobbat tillsammans med under veckan (samt festat med några gånger vid det här laget). Blev en hel del skratt och livliga diskutioner, allt på engelska givetvis. Något som väckte intresset hos de annars så blyga luledamerna, "Något stämmer inte in i vår världsbild, vad är det för språk vi hör. Intressant!"-Typ...
Efter lite diskutioner med de lokala förmågerna gled vi ner vid ett bord fagra damer, de var 4, vi var 4-7(beroende på hur många som var pissnödiga för tillfället..). Blev mest lite allmänna diskutioner i början som vanligt ("vart är ni ifrån, vad gör ni här"), skillnaden nu var att jag och Q bara spelade med som om vi var jänkare med.
Och som de köpte det hela.
Vi hade hur kul som helst när vi hörde vad damerna pratade om när de inte trodde vi förstod, hur deras tankar gick om oss på andra sidan bordet. Vem som var snygg, vem de absolut inte kunde tänka sig...och mer smaskigare detaljer... ;P
Hur som helst var det lärorikt att få veta hur tankegångarna går på andra sidan, lärdom att ta med sig i framtiden.

Det här var ett scenario som vi upprepade under hela kvällen. Jag vet inte hur bra jag och Q egentligen är på engelska men vi är nog rätt hyggliga vid det här laget för med facit i hand så köpte ALLA vi pratade med under kvällen att vi var amerikaner. Trots att jag presenterade mig med mitt eget namn som inte är det minsta amerikanskt, dessutom med svenskt uttal, så ryckte ingen på ögonbrynen. Helt sjukt enkelt att luras.  

Nu lyckades ju enstaka kvinnor klura ut att vi inte var jänkare efter rätt lång tid medans andra fortfarande lever i ovisshet. Ska bli kul när de kommer fram på krogen nästa gång och börjar prata engelska med en. Hahaha....

Nu drabbades vi, eller iaf Q, av ett litet uppvaknande i form av ett (om än skämtsamt men smärtsamt) knä i skrevet av en donna som inte var så glad över att hon trott han var amerikan. Smällar man får ta, det var det värt. Det var inga "hard feelings" efter=)


Undrar när man får uppleva en sådan här kväll igen?


Americans, please come back!

Fy fan...

Varit en småtung dag idag... Övningen går mot slutet och polackerna bjöd alla på avslutningfest med fri dricka och mat. Farligt... Speciellt då Bison vodka med äppeljuice var syndigt gott... Kostade lite huvudvärk och allmän seghet idag men det var det fan värt.

Qvirre vill ha med en ut på BBB ikväll ("Jag är fan aldrig ute men idag har jag chansen. Dessutom är det onsdag med många snygga brudar"). Är på tok för seg fortfarande och inte direkt sugen på något starkare än mjölk men får nog hänga på och hålla han sällskap iaf. Bevisade ju förra veckan att det går utmärkt att gå ut utan att dricka och ändå ha jäkligt kul!

Nä, nu måste jag ta en taktikvila om jag ska orka med kvällen.

Fred & kärlek till er alla


Vacker melankoli avrundar dagen

Lite melankolisk pop/rock så här sent en söndagskväll... Har svårt att slita mig från youtube, denna underbara sida.

Beautiful saturday night

Efter en lång dag på jobbet med hemkomst först runt 20, lätt huvudvärk och ett par polare som tappat lusten på att gå ut såg inledningen på kvällen minst sagt mörk ut. Jag ville verkligen ut om jag så hade varit tvungen att gå ut själv. Allt löste sig iaf i elfte timmen så vid 22 satt vi där 3pers på Invit och drack öl och drinkar under högst civiliserade former. Kändes moget och lagom skön mjukstart på kvällen.
Tog inte lång tid innan vi blev inbjudna till en fest i närheten. Ena killen drpppade av, familjelivet kallade. Men två tappra gav sig iväg för lite socialisering. Var jäkligt nice!
Strax efter tolv kallade dansgolvet och delar av sällskapet gled vidare till smockat BBB där vi mötte upp lite fler. Ölen flödade. Drinkarna har aldrig smakat så gott. Fötter & höfter rörde sig så Ricky Martin blivit grön av avund. Det flörtades lite. Småsyndiga smekningar utdelades. Fy fan vad kul jag hade. En kväll värd att spara i minnet.
Men även underbart är kort. Så även denna afton. Då jag inte hittat någon och inget hittat mig under kvällen såg det ut som om jag skulle få stressa till bussen men återigen erbjöd Emma övernattningsmöjlighet i stan trots att hon själv jobbade, tack raring. Du har räddat mig från många tråkiga kvällar på bussen.

Söndagen bjöd på sovmorgon och diskutioner med Emma om allt möjligt innan jag lunkade mot stan igen. Trots att det var grått, trist och regnigt så hade jag ingen lust att åka hem redan så jag drog på mig hörlurarna och pluggade in i iphonen. Sedan vandrade jag runt och i stan i drygt två timmar rätt planlöst. Skönt att kunna rensa huvudet lite ibland...

Just nu öser regnet ner ute och jag sitter i soffan framför tvn och fördriver tiden mest med att upptäcka lite ny vacker musik. Jag älskar stunder som denna.

I brist på något levande att lägga all min kärlek på lägger jag den ikväll på denna underbara röst

Be strong, Hold on, Another day will rise

Så var den då äntligen här, något som halva sverige antagligen väntat på. Takidas nya singel "As you die".

Till och börja med. Jag gillar den. Verkligen. Det är ingen ny rockdänga i klassen med "Halo" eller "Losing" och de som endast känner till "Curly sue" lär nog bli lite besvika. Men de har drivet i melodin, enkla och lagom djupa textstrofer samt en Robban som visar att han fortfarande besitter "rösten". Nog kommer denna spelas en hel del i mitt hem iaf!

Känns jävligt kul att det går så bra för grabbarna numera. Kommer ihåg då jag för första gången fick ett tips om ett bra osignat band, tror det var någonstans runt 2002. Drog hem lite låtar från nätet och blev frälst. Lyckades hitta en hemsida och beställde allt de hade spelat in (redan då var cd:n "Old" slut...). Det var på den tiden bandet själva skickade hem skivorna till en med ett personligt "tackbrev".  Kom ihåg att i mitt stod det bland annat "Hoppas du gillar skiten/Tomas" samt var bifogat lite klistermärken.. Haha.. Kul att tänka tillbaka på idag, vet att jag även har det sparat någonstans.

Känns även bra att jag inte "övergivit" bandet för att de blivit kända och "kommersiella" som en del gör bara för att få ha något eget. Sånt löjligt är det bara dumt att hålla på med, då missar ju man skitmycket bra musik. Lyssnar man på ett band för musikens skull eller för att bara känna att man har något eget som ingen annan gillar? Identitetsproblem?

Hur som helst... försökte roa mig med att ta ut texten till låten då jag hade lite tråkigt. Ni kommer säkert hitta några fel, det ber jag om överseende med. Det får duga som text till de släpper den officiella!

Enjoy...



Takida - As you die


Be strong, Good sign
Another day will rise
As you die
As you die

The formation of gangs is a sure sign of spring
And your season aproaches please sign out for the key

Leave home and lead some
Prepare for the longest of long runs
Always here

Be strong, Hold on
Another day will rise
Be strong, Loves gone
Heart as cold as ice
As you die

Prove yourself to the father, He will praise you in mind
Alarming future is traced, The contract is already signed

Always here

Be strong, Hold on
Another day will rise
Be strong, Loves gone
Heart as cold as ice
As you die
As you die
As you die
As you die

So wrong, Loves gone
Your heart is cold as ice
Be strong, Good sign
Another day will rise

And you have to..
Be strong, Hold on
Another day will rise
Be strong, Loves gone
Heart as cold as ice
As you die
As you die

We isn´t learned to run free, maybe another time




Videon där ni kan höra låten och en intervjuv.






Can´t wait till the album comes.... =)

They just keep rolling in... :)

Har fått ett flertal bra ekonomiska överraskningar idag... Kom först på att jag hade två oskrapade trisslotter som jag fick av kuriren pga. att de hade strul med tidningsleveransen nån dag för ett tag sedan. Skrapade fram 200:- så nu blir det 8 nya lotter (finns det någon som verkligen tar ut småvinster i pengar, tar inte alla ut det i nya lotter?).

Ekonomiska överraskning nummer två var att när jag skulle rätta lite uppgifter i villaförsäkringen (kanske dags att göra det efter att det gått 13månader sedan sambolivet tog slut..) så krymte utgifterna med ca.1000kr/år. Småpotatis kanske men många bäckar små...

Tredje, och mest glädjande, överraskningen var att skatteåterbäringen hux flux låg på mitt konto. 15500kr extra så här inför sommaren. Och jag som inte har en endaste planerad utgift framöver. Vad ska jag göra med de pengarna? Tips!

En sak är dock säker. Ikväll är det jag som spelar på lotto. Kan inte gå fel.

It's a little bit faint without you near

Sitter kvar i soffan iförd endast kalsonger. Klockan har passerat 22. Steg upp vid 13 och har inte uträttat något av vikt idag och knappt lyft på rumpan. Känns ändå rätt skönt att ladda ens batterier då det varit mycket jobb i veckan och kommer bli sjukt mycket jobb nu de närmsta 11dagarna utan någon som helst ledighet. Vad gör man inte för fosterlandet.

Blev en kul kväll igår. Kanske ett antal öl för mycket på förfesten samt minst en drink för mycket ute på BBB. Det har man fått lida för idag... Men inte gråter man för det, en helkväll är värd lite huvudvärk ibland. Att få träffa lite sköna människor och bara socialisera sig är underbart. Dessutom så körde jag ju en halvkväll i fredags, ute till 00 men höll mig nykter och på dansgolvet mest hela tiden. De första nyktra stegen var lite svåra men efter 2-3låtar kom jag in i mooden rätt bra. Ibland så överraskas jag av mina egna danskunskaper, fattar inte var de kommer ifrån. Egot får dessutom en bra boost av att en snygg blondin skriker åt en "Du är så sjukt jävla duktig på att dansa!"=)
Inget dansande i lördags dock, var för trångt på golvet. Dessutom för mycket drängfulla hingstar som knappt kunde ta ett steg utan bara stod där för att gruffa, det tar bort allt det roliga. Vissa förtjänar nackskott.

Så här i min bakismisär så känner jag iaf att det är jävligt tomt bredvid mig i soffan, endast datorn som värmer en i knät. Hade varit så skönt att bara gosa ner sig men någon under en filt och sätta på en rulle. Pausa rullen ett par gånger för lite spontankyssande samt bara hålla om varandra. Efter ett år som singel och en hel del dejtandes utan att hitta HON så börjar man bli lite less. Var finns du tro?

Känner iaf att efter att dejtat runt mycket blir man kräsen. Kanske för kräsen för sitt eget bästa. Man tar liksom med sig det bästa från varje person man träffar och pusslar ihop det till en bild över drömkvinnan. Men att sedan finna någon som fyller upp alla dom kraven är banne mig inte det lättaste. Jag är inte perfekt själv och ska inte ha sådana krav på någon annan heller. Ska ta mig i kragen och ge alla jag träffar en ärlig chans hädanefter.

Men jag vill likförbannat ha någon som vilar sitt huvud på mitt bröst just nu!


Avslutar dagen med en gammal kär vän, älskar den här lika mycket idag som när den kom. Så vacker att man aldrig kan tröttna på den!

Rostig

Sitter och bråkar med layouten, bildredigerar samt försöker mig på lite hårdkodning av bloggen. Snacka om att man är ringrostig. Svårt att tro att man tidigare har jobbat som webbdesigner. Märks att det var ett par år sedan vid det här laget. Var är den kreativa ådran och det tålamod man hade som tonåring att sitta dygnet runt och finslipa en bild samt stirra på html-kod. Det här kommer ta en stund...

Tack Armin van Buuren iaf för att du kör den underbara showen "A State of Trance" varje torsdag 20:00-22:00 på di.fm
Du håller mig igång just nu.

Ger det en chans

Efter att under lång tid följt, kommenterat, inspirerats, retats upp & blivit lycklig av en hel del olika människor och deras bloggar tänkte jag ge det här en chans själv.

Har ingen större inriktning jag tänkte styra bloggen mot utan tar inlägg för inlägg allt efter hur jag känner och vad som väcker känslor för tillfället.

Om det slutar med ett inlägg eller en evighetssaga, det får vi se.

Men det börjar nu.

/Stoxe

RSS 2.0