Ett tack!

Till er 2 personer som bemödade er att gå in på bloggen på julafton. Stort av er att ta er tid för lilla mig på en sådan dag=)

Nu fixas det för fullt här i läggan efter hemkost. Mycket att packa upp. Mycket att städa. Mycket att fixa. Mycket att handla tills nyårsafton. Mycket helt enkelt.

Sitter och spånar även på lite "best of" listor över 2009 eller liknande. Kanske kommer upp snart...

Back to work

Tävling!

73e47543fbc0e1cea377130f5686a607.png

Gissa bilmärket. Vinnaren får en prommenad i omgivningarna med mig.

Kom tillbaka till Lule idag och fann bilen lite lätt översnöad. Var närmare halvmetern med hårt packad snö. Tog ett tag att gräva fram....

Var iaf lite skönt att få komma hem och få kramas igen:)


Gran Canaria

Sådär.... nu typ 3v efter man kommit hem och brännan försvunnit har jag tid att lägga upp lite bilder från Gran Canaria. Jag hade mina fördommar innan jag åkte, extremt överkommercialiserat, bara pansichar och inkastare överallt.

Och allt uppfylldes. Till pricka. Men det var inte värre än att det gick att hantera. Allt krimskram behövde man ju inte köpa, panschisarna hölls sig för sig själva och inkastarna räckte det att ignorera och vara allmämnt dryg mot. Det viktigaste var ju att man fick känna lite värme, bli lite brun och få plaska i vattnet, och det fick man helt klart. Rätt skönt att få komma bort från minusgrader, mörker och vinterdepressioner och få ladda batterierna ett tag. Mycket välbehövligt.

Sedan att temperaturen håller sig strax under 30 och inte över jämfört med de lite mer exklusiva ställena som Thailand gör inte så mycket. Det är lite skonsammare för plånboken om inte annat. Dessutom är boken man läser på stranden lika bra var än på jorden stranden ligger. I mitt fall plöjde jag "Förlåt min vrede" av Buthler&Öhlund. Helt okej då den är 3:e delen i serien som kretsar runt ett kriminalpolisgäng, men 2:an som jag läst tidigare, "Ingen vanlig man", var riktigt jäkla bra och rekommenderas varmt! Det var en utvikning. Ni får se det som veckans boktips. (Annars en stående rekommendation på "Snabba Cash", jävulskt bra!)

Nu är iaf brännan borta för min del men Helena som var där en bonusvecka är fortfarande skimmrade gyllenbrun det svinet;) Lite avis!

Nåja, tiden lär ju bleka henne med moahhaha...;P

Undrar var nästa resa blir? Valet och kvalet... Nu blir det nog någon grekisk ö igen, de är charmiga, eller något mer exklusivt om ekonomin tillåter. Alex din lilla globetrotter, du får komma med lite tips när vi syns under julen!=)

Nu, lite bilder så ni kan kika, fler lägger jag upp på min facebook för er som är "vänner".


Helena är för söt!:)


Puss som tack babe!


Strandprommenaden mot Playan. 23grader direkt på morgonen. Nice....



Party-grytan. Massor med krogar, typ alla med skandinavisk prägel. De bjöd på en gratis drink då man kom. Men drink och drink... Var nog inte många droppar alkohol i den.... Den drinken hade i bästa fall bara fått titta på etiketten...


Helena framför bergen. Gran Canaria var betydligt bergigare än jag trodde. Helt sjuka vägar man fick köra på ibland...Dödsångesten var hela tiden närvarande...


Många små byar fanns inklämda lite här och där. Charmigt!


Mysigaste stället på ön by far var Puerto de Mogan. Jäkligt mysigt ställe med underbara seafood restauranger. Är ni på GranCan är detta ett måste att besöka!


Helena var sjukt svår att få upp ur vattnet. Ville aldrig sluta bada i vågorna. Som ett barn på nytt!=)


Beachboy mitt i blinkning


I väntan på sista måltiden tillsammans innan jag for hem. Tror jag han prova allt man bör prova där nere. Blev paella den här kvällen. Bra käk överlag på Gran C och helt okey priser.


Syns i solen nästa år igen va älskling? =)


På hemmaplan

Eller var hemmaplan finns nu för tiden... Jag har hur som helst anlänt till sthlm för att fira jul med nära och kära (en kära saknas dock, hon är med sina nära och kära. Saknar dig!). Tog kvällsplanet ner till sthlm igår med ett antal kilo övervikt. De sa inget som tur var. Hade ändå plockat bort typ allt vad kläder heter för mig själv. Packningen var väl sisådär 20kg i rena julklappar. Nytt pers.
Planet var försenat i snöfallet och jag landade nästan två timmar efter tidtabell på arlanda vilket gjorde att jag inte var ute på Värmdö förrens 02:15, lätt seg kan man ju lugnt säga...

Idag har man mjukstartat med att skotta snö och kika på vad som hänt sedan man var här senast, alltid är det något. Har nu börjat redigera och välja ut lite bilder från Gran Canaria samt julfesten så de kommer snart upp, har inte hunnit med det i veckan, varit för mycket att ordna innan julen, hoppas ni haft överseende!

Nä... nu fixa lite till så ni har något att kika på när ni smälter julmaten eller väntar in klapputdelningen.

God Jul!


En försmak...

0-4dae31fd331b76c88b9b4c57e594a382.png

...på vad som väntar er släktingar. För lite? Misströsta inte. Jag är inte klar än;)


Snart människa igen

Klockan har passerat 19 nu på söndagskvällen och vi börjar fundera på att gå upp... Varit uppe en snabbis där runt 14 nånstans och städade undan det värsta från gårdagskvällens fest och åt lite käk, sedan blev det till att vila igen. Måste ju betyda att det var en helt okej fest eller?

Har nu 297st bilder från Gran Canaria och Jufesten uppladdade i datorn men orkar inte lägga in de på bloggen just nu. Kanske sker senare ikväll eller så kommer det i veckan, stay tuned.

Det här tog på kraftena att skriva. Kanske ska vila en liten stund till. Men bara en liten stund. Bara...

Planerar och funderar

Kommer ju vara lite festligheter hemma hos mig och H på lördag. En kombinerad julfest och inflyttningsfest. Tänkte ju bjuda på lite juliga tilltugg, har ni några bra och roliga tips på sånt? Tänkte typ julskinka i kuber på tandpetare som alla får doppa själva i olika sorters senap. Har lite fler ideér men har ni ett killer-tips, hit med det!

Även andra tips som på musik och dricka-lekar bockas det djupt för.

Är det nu nån som läser det här och som jag känner (hyggligt:P) är ni välkommna att komma med (om ni inte fått en inbjudan via facebook redan). Svara med nån liten kommentar bara så ska jag avslöja mer detaljer vad som gäller för kvällen;)

Det kan bli kul det här... =)

Dagens bästa!

Den här gör iaf så att jag somnar med ett stort leende på läpparna ikväll:D


En kändis i hemmet

Nästan så man blir lite starstruck. En svensk idrottskändis och stjärna inom sin sport vandrade runt i min lägenhet ikväll. Inte för att jag kände igen han då men han såg bekant ut så var tvungen att googla lite.

Har ju skjutgarderobsdörrarna från sovrummet ute på annons på blocket och en kvinna ringde på dom under middagen. Hon skulle skicka sin man och kolla och ev. hämta. Efter ett tag ringde det på dörren och en jätte stod utanför. Fick verkligen stirra i taket då vi skakade hand.

Visade garderoben och hur allt ska sitta monterat och sedan gick vi ner i källaren och hämtade prylarna som jag bar ner igår för att bära upp igen och lastade på hans släp. Fick pengarna och allt var över.
Snabbt till datorn och kollade upp telefonnumret på hon som ringde. Efternamnet såg bekant ut och kikade in på det aktuella lagets hemsida och som jag misstänkte, där fanns han med. Coolt.

Någon som vill ta på mig?

Nöff nöff...

..hoppas jag jag ska få slippa nu. Inte för att jag varit orolig innan men när jag ändå hade ett ärende på företagshälsovården för att hämta ett papper och de hade startat vaccinera så var det väl lika bra att ta en spruta. Ingen kö och över på 20 sekunder. Inte ens hälften så dramatiskt som alla problem beskrivits i medierna...
Lite spänd på överarmen just nu och enligt en arbetskamrat ska det värka mycket mer dagen efter. Får väl se om det händer något.

Risken för att göra skinkan sällskap över jul har iaf minskat något.

Saknar!

Efter att snart en weekend för mig själv är avklarad kan jag bara konstatera att det känns rätt tomt minst sagt. Vi har ju som bott ovanpå varandra i först 3mån jag och Helena och nu senast 4pers i en lägenhet i en vecka i värmen. Blir rätt tomt då att vara ensam. Inte ens jycken har jag sällskap av då han fortfarande är hos hundvakten i en vecka till.

Man brukar ju säga att det är skönt med lite lugn ibland men jag vete fan. Jag har mycket hellre lite rörelse runt mig. I min värld behöver man inte vara ensam och ha helt tyst för att ta det lugnt. Jag kan vila upp mig utan problem om det så virvlar en orkan runt en. Har alltid haft en bra förmåga att kunna koppla bort.

Dessutom har den här helgen som sagt varit allt annat än lugn. Inte så att jag varit ut och slagit runt, det spar jag till torsdag och lördag (samt ev fredag...). Har ju haft tusen saker att fixa i hemmet och undrar på fan om jag inte hunnit fixa iaf 999 saker av dom. Känner mig grymt nöjd.

Är egentligen bara en sak jag har kvar som jag skulle vilja unna mig att göra. Och det är något sånt barnsligt som att spela Call of Duty 5 på playstationen. Har inte spelat på ett halvår och det kliar i fingrarna. Att bara få sitta ner och koppla av från verkligheten ett tag. Jag, PS3:an, surroundsystemet och min 50"are i en enda stor harmoni. Tror fan jag unnar mig det som belöning ikväll. Jag har varit så duktig så.

Men du älskling, du får komma hem snart. Är jäkligt tomt i sängen på kvällen. Och urtrist att bara laga mat till sig själv. Och ingen att hålla om i soffan. Och.....

:*

Eh Eh.. Mysig version!

Hittade den här när jag sökte på en annan sak. Youtube och dess förmåga att aldrig stäppa taget om en genom att ge nya lyssningsförslag hela tiden är underbart att ha ibland.


En irländsk jul

Stötte på den här underbara låten nyligen på MTV2 (så jäkla mycket bättre musik än vanliga MTV, fast det är klart, de spelar ju knappt musik numera...).

Skönt sound med en modern ton av irländsk folkmusik. Ska nu direkt även kolla in om albumet håller samma klass.

Åh, jag älskar att hitta nya guldkorn!=)


En nyans brunare

Är då åter i norr efter en veckas utflykt till Gran Canaria. Kändes som en liten chock att kliva ur planet och det skiljde drygt 30-35grader i tempratur mot då man klev in i det men det var bara att bita ihop.
Tänkte göra ett litet inlägg samt lägga in bilder från veckan men det får nog vänta tills nästa helg då kameran är tillbaka, den är kvar hos Helena som ska bättra på färgen ytterligare en vecka där nere. Stay tuned.

Blir en lugn helg annars med mycket fix innan nästa helgs julfest/inflyttningsfest. Veckan som kommer är som vanligt fullsmetad med aktiviteter efter jobbet så det kommer nog bli sena kväller innan man är nöjd och vågar visa upp hur man bor för första gången på riktigt. Garderob anländer på onsdag och troligen nya bordet på fredag, sedan ska det målas, pyntas och sättas upp allehanda saker. Samt förstås sätta samman en killer-playlist till festen (tips emotses tacksamt!). Har egentligen inte tid att sitta här när jag tänker efter:P

Nåja, några inlägg här trillar nog in då och då i veckan. Lite paus från verkligheten och alla måsten behövs. Det visade om inte annat veckan i solen.

RSS 2.0