30 sekunder från mars

Det var ett par år sedan jag först hörde och fastnade för 30 seconds to mars i ett kort nyhetsklipp på MTV. De visade delar ur en rätt fantastisk visuell video och med en ubergrym låt. Gillades skarpt!
Låten var From yesterday och är lika fantastisk än idag. Ni kan kika in både den långa videon/kortfilmen (10minuter!) och den korta versionen längst ner. När jag ser den långa videon svär jag lite över att inte fler band gör sådana. En riktigt bra video lyfter en låt något så fruktansvärt och när den dessutom innehåller en vacker historia är det nästan så man vill fälla ett par tårar.

Sjunger i "thirty" gör den mångtalangfulle och bildsköna Jared Leto med bravur. Nu är jag ju inte homosexuell men tycker faktiskt han ser rätt bra ut i videon. Hade jag fått välja hur jag skulle se ut hade jag nog valt han som modell för ett framtida jag. Och vad jag förstår på damerna verkar de ju tycka han har ett rätt fördelaktigt yttre oxå haha. Var hur som helst ett tag sedan jag såg han i en film och tror han numera lägger ner all sin tid på musik, har iaf ett vagt minne att jag läst det någonstans. 

Vet att det varit mycket av det den sista tiden på bloggen, men anledningen att jag tar upp dom nu är att även de äntligen släpper nytt material. Den nya singeln heter Kings & Queens och diggas skarpt den med! Har hört den en gång på P3 och hoppas att den tar sig upp på a-listan för mycket rotation. Thirty är ju fortfarande ett rätt okänt band här i sverige men har potential att slå lika hårt som ett annat favvo-band gjort sista året, Kings of Leon. Ett band jag tycker de är rätt lika ibland. 30 seconds to mars förtjänar mer uppmärksamhet. Se dessa guldkorn och avgör själv!


Kings & Queens



From yesterday, lång version


From yesterday, kort version (Lite sämre ljudkvalité)

Orsak till extas

De sista åren har ett band stått ut lite mer än de övriga i min värld trots att de bara släppt 2st album, men vilka album!
Jag pratar om Angels & Airwaves. Ett amerikanskt rock/pop/elektronica-band med mycket influenser från college-musik och med tydliga melodier som oftast går i moll. Ett band som gör en glad helt enkelt:)
Arenarock blandad med Blink182 och en gnutta dans beskriver kanske bäst. Att just Blinks glada musik inspirerat är inte så konstigt då det är Blinks gamla sångare Tom Delonge som även frontar A&A och gör det mesta, men nu med en vuxnare approach. I like.

Första skivan "We don´t need to whisper" var årets skiva i min värld då den dök upp 2006 och "I-Empire" topp 3 2008. Sanslöst bra snitt på skivorna med andra ord och en anledning att jag ofta återkommer till dom.

Nu är det så återigen dags för ett album upptäckte jag, lycka!

En kort kort preview ligger på youtube på den nya låten "Love" från skivan som vad jag fattar det även den heter "Love". I samband med skivsläpp ska det även släppas någon typ av film (?!?) även den med titeln "Love". Har inte sett exakt releasedatum men det har hintats om att den når butikerna på, ja gissa tre gånger... Alla hjärtans dag givetvis!
Kan jag min romantiska sida så har jag för mig att det är den 14:e februari i kalendern (med risk att få skämmas:P). Hur som helst på tok för långt bort. Man kan ju inte släppa ljudklipp med så många månader kvar. Ger ju abstinens. Damn it!


"Catch you on the flip side"

Upptäckte en trevlig överraskning!

En av mina favvo-filmer kommer snart med en uppföljare, The Boondock Saints!
Älskade den filmen även om det nu var ett par år sedan man såg den sist. Så skön stil rakt igenom och många klassiska citat.

Handlar om de irländska tvillingarna MacManus som ser sig själva som utvalda av gud att utrota all ondska, med alla medel. Sean Patrick Flanery & Norman Reedus är grymma i rollerna. A true classic och väl värd att se om ni inte gjort det!

Tvåan går iaf upp på bio i USA den 30:e oktober, hoppas det inte dröjer allt för länge innan den visar här med...


Boondock Saints


Hur man höjer pulsen

Vaknar långsamt upp i Helenas famn. Ett tunt snötäcke har precis brett ut sig över Luleå, årets första även om det inte lär ligga kvar så länge. Sängen värmer gott. Det är lördagsmorgon och ingen hets finns alls. Skönt.

Efter en stunds kelande blir det dags för en dusch och allmän uppfräschning.
Lyxar till det hela med att laga en sillfrukost och äta upp resterna från gårdagens romantiska 80-tals middag (vitt vin, räkor, baugette, röror m.m.).
Det är gott om tid. Helena som ska ner till kungliga hufhvhudhstadhenh och kika på MUSE konsert över lördagen och söndagen med sin brorsa har full koll på när flyget går. Full koll.

Jo tjena.

Ett gallskrik skär genom den lugna och fridfulla morgonen. Planet går visst en dryg timme innan den tid hon var bergsäker på vilket gör att det just nu är 30 minuter kvar tills planet lyfter. Och vi är fortfarande hemma en dryg mil bort från flygplatsen med en hel stad emellan och inte fullt klara ännu. Panik värre.

Jag slänger på mig en jacka och vi kastar oss i bilen. Kan väl motvilligt erkänna att det inte gick i helt laglig hastighet och med korrekta körfältsbyten till flygplatsen.... många andra bilister fick utstå lite svordommar med i ivern att hinna dit i tid...

Efter satt nytt personligt rekord på att åka till flygplatsen så kom vi fram med strax under en kvart kvar tills planet lyfter. Fort in och försöka checka in i självbetjäningen. Funkade givetvis inte...
Ingen kö till disken. Tur! En snabb incheckning som tur är då hon inte har bagage och får veta att hon kommer hinna följt en farvälkyss till mig innan hon hastar igenom säkerhetskontrollen.

Jag lommar sakta ut till bilen och tänker vi han samtidigt som pulsen & adrenalinhalten äntligen börjar sjunka.
Kör lugnt och försiktigt hem och fortsätter där jag bara minuter sedan var sist som om inget har hänt. Saknas bara en älskling. Och det är ju inte så bara, men jag vet att hon kommer ha kul och att vi snart syns igen.

Ibland lyckas du höja min puls lite väl mycket på fel sätt älskling:)


Förb*nnade intresse

Det är jobbigt att vara Gnagare nu för tiden. Det är inte bra för nerverna att det bara är 3 omgångar kvar av Allsvenskan och vi leder med 1poäng. I vanliga fall är man inte speciellt nervös mellan matchdagar och behöver inte så ofta hetsa upp sig själv ens på matchdag, bara under själva matchen man är sjukt koncentrerad.
Men nu. Med ett lag flåsande i nacken och så kort om tid kvar. Man tänker ju på ett ev. guld jag vet inte hur många gånger om dagen. Det är ju det största som kan hända som supporter och har inte skett mig sedan 1998 (då jag givetvis var på plats på Råsunda).
Ni tycker säkert att jag är helt jäkla dum i huvudet som skriver sånt här. Det är ju bara fotboll. Sport. En lek. Inte ens på liv och död.
Men har man som mig gått på Råsunda sedan man låg i barnvagn (ja, förutom nu när man bor 100mil bort) och alltid haft ett stort intresse så slår hjärtat dubbla slag ibland. Och det är underbart!
Alla måste ha något att bry sig om, att skänka lite extra tankar, en hobby. En av mina hobbys är just att följa laget i mitt hjärta. Alla supportrar kan nog säga samma sak om det lag som ligger de nära.
Behöver ju inte ens vara sport, alla kan ju brinna för sin lilla sak vare sig det är dokusåpor, korsstygn, kungahuset eller fågelholksbyggande. Jag tror det är viktigt att ha något att brinna för!

Hur som helst är det just nu påfrestande för hjärta och nerver och lär vara så tills den 1 November.
Så är jag inte riktigt kontaktbar eller svarar svävande den närmsta tiden vet ni varför:P


 

Dementi!

Kan härmed dementera att bloggen är nerlagd pga. bristande uppdateringsfrekvens. Blogg h-vetet har bara inte gått att uppdatera för mig på ett par dagar. Varken via sms/mms eller logga in. Mysko. Bara så ni vet!

Så frågan är, ska jag nu bomba er med inlägg bara för att ta igen eller gå mer på kvalité än kvantité?:P

Som barn på nytt

Lite pinsamt men smött löjligt. Att behöva smyga omkring i en mataffär och inte våga stå för vad man handlar och egentligen vill ha. Vad jag pratar om?
Det vi alla i smyg älskar givetvis. Coco Pops!

Oftast när man är och handlar och köper frukosten så går man och plockar i den nyttiga och vuxna sektionen av flinghyllan men hela tiden sneglar man mot de färglada kartongerna som oftast har lustiga små djur på framsidan. Men hedern sätter gränser. Inte kan man väl som 28årig kille köpa den "godisfrukost" som alla barnflingor är?. Då får man ju nästan skämmas i kassan när man betalar. För att inte tala om alla blickar man får från andra kunder.

När man handlar med shopexpress på maxi och (oftast) inte behöver plocka upp varorna då är det lättare att ibland smyga ner något onyttigt så ingen ser och hoppas på att det inte blir avstämning. Något som oftast går hem.
Men nu när jag oftast handlar i "vanlig" affär står man alltid med funderingarna om att köpa nyttigt och kunna gå rakryggad eller köpa godisflingor och smyga. Ett svårt val som oftast leder till att man står med ett paket bruna, grova, smaklösa och äckliga fullkornsflingor i handen. Kroppen kanske tackar en men inte belöningsegot.

Jag blev väldigt barnsligt lycklig i början av veckan då älsklingen kom hem med ett paket Coco Pops. Det var som hela veckan var räddad. Synd bara att ett paket tar slut helt sjukt fort. Det tog 2pers bara två mornar att sätta i sig allt. Fyra tallrikar, thats it. Och nu sitter jag här igen med svår coco pops-abstinens. Skit oxå.

Är det bara jag som kan känna en ibland sjuklig dragning till det söta och sliskiga till frukost?:P


Klar kung på flingtronen i min värld är annars Lion-flingorna. Totalt omöjliga att hitta numera. Antagligen bannlysta av livsmedelsverket då de troligen innehöll 90% socker, 9% chocklad och 1% fibrer. Men sinnesjukt goda... Om någon hittar ett sådant paket så önskar jag mig det i julklapp. För våga köpa ett eget är ju högst osäkert. 

 


Lappmöglet har...

0-39eca10505e2efd47c099b1fafec69fd.png

Lappmöglet har anlänt
Dock inte till Lule än som tur är. Är på weekend hos svärföräldrarna i Norsjö ("snyggbyggden" enligt folk, ska tydligvis komma extremt mycket snygga kvinnor från Norsjö enligt  sägnen, jag kan ju bara hålla med) med Helena. Stockholmare som man är har man givetvis på sig jeans och lågskor. Smart.


Jag drunknar...

...nästan bokstavligen.... Jag har tagit mig ordentligt med vatten över huvudet.

Jag gick i ett svag ögonblick igår kväll på med att ta över som kassör i bostadrättsföreningen, mest för att han som jag köpte lägenheten av var det tidigare. Big mistake.

Jag sitter nu med jobb jag inte förstår ett skit av upp över öronen. Jag fick en intensivkurs på 3h i SPCS Förenings bokföringsprogram med miljoner funktioner. Jag kommer ihåg hur man gjorde en funktion. Registrera kvitton på inköpta varor och tjänster. Inget mer. 
Nu sitter jag här och ska skicka ut fakturor på månadsavgifter till samtliga och har ingen aning hur fan jag ska göra....kan ingen avsluta mitt lidande snabbt....

Den som känner att han/hon besitter de minsta bokföringsegenskaperna kan ju höra av sig till mig....bra betalt... 


Goodbye fritid. Hello ekobrottsmyndigheten.


Svindlande

SEB, storgatan Luleå centrum 13:00. 2 signaturer och ett knippe nycklar som byter ägare. Helt odramatiskt. Tog några minuter sedan var min villaägarperiod över.

Sista månaden har gått fort, helt plötsligt var det den 1:a oktober.  Har ju inte bott i huset på 5v så man kan ju inte direkt säga att man fällde några tårar, men nog hade man en liten liten känsla av sorg inom sig.

Fick en helt annan känsla när jag nu på kvällen loggade in på min internetbank. Pirrade till rejält i magen och kände som en svindlande känsla. Satt och löjligt småfnittrade för mig själv.
Beloppet som fanns på mitt konto var helt sjukt mycket mot vad det brukar finnas och kändes smått overkligt.
Jag visste ju hur mycket som ungefär borde sättas in på kontot sedan lånen lösts så jag var ju förberedd på det.

Trodde jag.

Det  var en helt annan sak att se beloppet med egna ögon. Man visste inte liksom var man skulle fästa blicken utan satt och tittade på alla siffror om och om igen. Skön men konstig känsla. Är det så här det känns att vara rik?

Kom dock efter en stund till mina fulla sinnens bruk igen. Kontot är ju kopplat till mitt visakort. Farligt farligt. Flyttade snabbt över större delen av summan till mitt gamla ofarliga huskonto, där kan man inte plocka pengar utan att vara inloggad vilket känns lite tryggare. Nu vågar jag ta med mig plånboken som vanligt till jobbet.

Får se vad jag ska göra med alla pengar bara. Har ju betalat av en större summa på lägenhetslånet vilket alltid alltid alltid är lönsamt i längden om än tråkigt. Funderar ju stark på flygcert med vilket sväljer ett sexsiffrigt belopp, om det nu blir någon kurs beroende på antalet anmälda, hoppas på det iaf.
Sedan vill ju skatteverket ha sin beskärda del av kakan. De har ju varit så hjälpsamma att renovera upp kåken och höja värdet. Eller inte.... Rätt sjukt att ju bättre jobb man gör, desto mer måste man ge ifrån sig... Men men... Hoppas att mina skattepengar går till något bra. Som min egen lön.
Det sista planerade av kakan las sedan på en resa till Kanarieholmarna med älsklingen och hennes familj i vinter. Skönt att komma bort en vecka i värsta rusket och unna sig något.
Vad som sedan sker med resten av alla siffror får tiden utvisa men blir säkert något så tråkigt som placering i aktier och fonder. Man börjar ju bli vuxen även om jag alltid varit den som haft ett långsiktigt målsparande sedan liten. Bara det att det nu precis är som talesättet "Män skiljs från pojkar på storleken på deras leksaker".

En sak är i alla fall säker.
Ser ni någon som har ett något större leende än alla andra imorgon så kan det vara jag. :D

Allt tack vare två små signatur.


RSS 2.0