Brush it off




Det här är min älskling för tillfället. Ett bra tag sedan Plan Three´s skiva kom och trots jag gillat det jag hört innan i singelväg så har jag inte gett den en chans än. Skämmes mig själv ta mig fan, den här låten är ju helt underbar!

Sångaren Jacob Lovén har en sådan härligt raspig röst som jag är så svag för. Lite likt Robban i Takida & Eddie Vedder från Pearl Jam. Love it.

Romantiska Rom

Sådär, nu har man lite tid över för att lägga upp ett par bilder från vår underbara resa till Rom i början av maj.

Min älskling fyllde ju 25år och jag funderade länge hur jag skulle fira henne innan jag tyckte att en fin weekendresa vore kul. Jag hade ju precis varit borta i Holland i 2v på flygövning så jag ville spendera lite tid med henne utan några måsten och bara umgås under romantiska former.
Jakten började på prisvärda, roliga och givande resmål med lämpligt resedatum. Inte helt enkelt pussel..... Jag fastnade tidigt för Rom och hittade bra resedatum som passade oss. Det blev inte en weekend, det hade blivit så kort tid i staden tyckte jag (med facit i hand ett lysande beslut), utan en resa måndag till fredag där man i stort får räkna bort må & fre som resdagar. Tre heldagar i Rom således. Inte en dag mindre klarar man sig på!

Resa och hotell bokade jag separat, blev billigast så och man fick välja fritt var man ville bo. Resan skedde med Norwegian Luleå-Sthlm-Rom ToR & hotellet blev ett fyrstjärnigt och superfint vid centralstationen så man skulle ha promenadavstånd till allt i centrum. Och promenera har vi gjort... blev nog ett par mil om dagen men eftersom Rom är en otroligt vacker och promenadvänlig stad med mycket att se i varje kvarter gjorde det inte så mycket att fossingarna blev möra.

Allt som allt tror jag vi lyckades pricka in de flesta servärdheterna utan att missa shopping, vardagslyx eller goda måltider. Det var ju trots allt semester!



Första dagen stod givetvis Colosseum på agendan. Imponerande stor! En arena byggd i sten och trä som tog in närmare  100.000åskådare. Det hade jag velat se idag=)
Helt otroliga skådespel som tog plats. De importerade exotiska djur från hela världen för att "slåss" mot gladiatorer, slavar och sinsemellan. Bl.a. var 50st björnar i manegen samtidigt under en "fight"...jisses... Samtidigt var det runt 10.000 gladiatorer som kunde slåss under ett år. Måste varit hundratusentals liv som släckts där.


Inne på Colosseum. I förgrunden syns ett återuppbyggt trädäck med sand ovanpå som det var förr i tiden. Under var det ett tunnelsystem med lönndörrar och lönnhissar rakt upp i manegen. Allt för att roa publiken med att släppa upp ett par tigrar eller liknande då två slavar slogs för att vinna tillbaka sin frihet. De kunde det där med underhållning romarna.
Publiken satt i flera våningar. Senatorer längst ner och pöbeln längst upp som brukligt. Det är högt om man satt på översta raden.... Gladiatorspel var det vid helgdagar och helgdagar var det ca 180dagar om året (varför har vi inte så idag?).


Utsikt från Forum Romanum, den äldsta bevarade delen av Rom och numera en gigantisk museipark mitt i stan. Tar ett par timmar att promenera igenom och se alla historiska hus och byggnader men väl värt inträdet. Svårt att förstå att de kunde ha en sådan otrolig samhällsstruktur på romartiden med alla storslagna palats. Idag är det ju ingen som helst struktur i Italien. Samhället har backat på 2000år....


Spanska trappan var det många som ville sitta och njuta av eftermiddagssolen i. Vi var hungriga så vi nöjde oss med att klättra upp för den. Nedanför trappan på andra sidan gatan ligger alla lyxbutiker och där hittade Helena en skitsnygg Dior-väska. Dock fick jag dra i handbromsen då jag tyckte att 22papp var lite väl saftigt.....


Älskling framför Fontana di Trevi. Antagligen världens mest berömda fontän där Anita Ekberg badade i Fellinis film "Det ljuva livet". Jag tyckte älskling skulle bada med. Det tyckte inte älskling.


Peterskyrkan i vatikanstaten sett från Petersplatsen. Helt sjukt stor kyrka!


Petersplatsen sedd från utkiksdäcket ovanpå kupolen. Man är rätt högt upp.... Läskigast var ändå att gå inne i kupolen och se ner på kyrkgolvet. Där var det svindelvarning!


Någon gammal död & balsamerad påve från 1600-talet. Låg ett antal för allmän beskådan inne i kyrkan. Även Drottning Kristina har sin grav här.


Colosseum by night efter en nattlig promenad hem från ett resturangbesök.


En av de godaste middagar jag ätit! Vi lyxade till det sista kvällen och gick på en lite diskret och undangömd "kändis-restaurang". Inga kändisar där då men otroligt god mat. Det här var förrätten där min tallrik syns i högra hörnet, en hummerpasta som var helt sjukt god! Sedan blev det grillade skaldjur för oss till huvudrätt och Tiramisu (för mig) och Pannacotta (för älsk) till efterrätt. Allt nedsköljt med ett supergott vitt sicilianskt vin. Italiensk matlagning när den var som bäst.
Vi käkade även på en Guide Michelin-krog (krog med minst en stjärna i världens mest exklusiva matbibel) där käket inte gick av för hackor direkt heller samt första dagen en enkel romersk pizza. Pizzan smakade däremot skit. Då tycker jag Pizzeria Bergviken här i Luleå slår de med hästlängder.


Piazza Navona. Största torget i staden med mycket gatukonst för den kulturella. Annars är det bara att sätta sig på ett av alla fik som omsluter torget. Mysigt!


Såhär bodde vi. Eller iaf badrummet. Rätt stilrent om jag för säga det själv. Men bidén provade vi aldrig....
Rummet var väl på en 10m2 men lika stilrent inrett. Frukostbuffén var riktigt bra med både varmt, kallt och bakverk. Vårt hotell Venecia Palace kan rekommenderas för den ressugne!


Till sist en liten turistfälla som två korkade svenska turister gick på. Påhoppad av en "gladiator" utanför Colosseum och får en hjälm påtryckt. Innan man visste som skett hade de tagit ett par bilder och man var 10euro fattigare. För att det inte ska vara helt bortkastade pengar måste jag lägga upp en bild som varnande exempel. Ni kan tacka mig sedan för det vimlade av "gladiatorer" över hela staden som glatt blåste turister om de höll i en kamera.


Till slut kan jag starkt rekommendera Rom som resmål. Det är en underbar stad men se till att ha gott om tid. Bara centrala staden tar 3 dagar och vill man se allt runtom för man nog plussa på ett par dagar till. 
Det här var inte sista gången jag besökte Italien. Nu vill man ju se Milano och Toscana och Venedig och.....

Arrivederci!

SjuFyraSju

En av mina favoritlåtar genom alla tider, en låt jag som aldrig kan tröttna på, Kents fantastiska 747 finns i en del remixer där ute men en som lyckats bäst i att få fram låtens känsla och samtidigt vidareutveckla den är Jacob Czitrom. Den här remixen hörde jag för ett par år sedan och har sedan varit kär. Idag fick jag ett litet återfall och fann den på tuben. Lycka!
I vanlig ordning, lyssna och njut....
 

Tid, inspiration & prioriteringar!

Tjena Läsare!


Var ett tag sedan man skrev här senast pga. av det som rubriken anger. Har några sekunder över av min dyrbara tid just nu så slänger in en snabb uppdatering vad som skett sista tiden.

På resefronten var ju jag och love på en romantisk semester i Rom för ett par veckor sedan, men det och bilder därifrån tänkte jag ta i ett eget inlägg senare.

På flygfronten så har jag nu kommit så pass långt i min utbildning att jag flyger själv. Ett stort steg i mitt liv som betyder att en av mina barndomsdrömmar har uppfyllts. Underbart!

På musikfronten har det dykt upp en hel del nytt med, men det tar jag allteftersom jag har tid och lägger ut.

Hmm... tror inte det här var ett så givande inlägg, skriver ju bara att det kommer mer senare... jajajaja....
Nu vet ni att jag lever iaf!


Dags att gå ut och låta solen smeka min hud=)

RSS 2.0