Vårdar familjerelationerna

Efter en fullspäckad helg främst med stökerier i hemmet kan man nu slappna av lite i soffan. Modern är på besök sedan igår och kvar tills på lördag och det har aldrig varit så prydligt i lägenheten. Har tom hunnit med att få ännu fler blommor i fönstrena medans jag var på jobbet. Jag som trodde det var omöjligt att klämma in ännu mer grönt. Mödrar kan visst sånt.

Hade nästan glömt bort att hon skulle dyka upp men min älskade Helena kom med en smart reflektion i slutet av förra veckan, "Vi ska inte rensa upp i gästrummet?"... Ooops... Det som har varit mitt göm-och-glöm-rum nu i en månads tid. Jaja, ett bra skäl att göra ett ryck var det iaf och nu är hon på plats och verkar trivas:)

Har även fått det positiva(? ;)) beskedet att jag ska få ytterligare en sambo i 3v om några veckor, lillsyrran ska bo hos mig i några veckor då hon är uppe på praktik från Akademi Båstad (måste man åka 160mil i dagens samhälle bara för att lyckas få en praktikplats någonstans?.. herregud...). Nä, men det ska bli kul. Hon är ju inte samma "Carrorist" som hon var som liten haha ;)

I övrigt då? Kan meddela att man börjar frysa röven av sig här uppe. Var både mössa och halsduk på i morse.
Och då kör jag ändå bil till jobbet.
Den satans jäkla vintern närmar sig med stormsteg. 8månader av huttrande framöver.
Men nu har jag iaf någon som kan värma mig.

Puss.

Ensam men inte ensamt

Sitter ensam i lägenheten här en fredagkväll. Allt är lugnt och stilla. Lite lagom lullig av en flaska vin. TV:n skrålar, ibland även lite musik. 
Nej, det är inte slut med H, jag har bara överlåtit henne till hennes kompisar då de skulle ha en tjejkväll. Singstar, cider, shots och vad som nu mer försigår på dessa tillställningar. Det lär jag aldrig få veta. Det vill jag inte få veta.
Kiitos ligger och drömmer på mattan och sprattlar med benen. Gnäller till lite. Tittar upp. Somnar om.
Det är avkopplande.

Men nog känner jag lite avsaknande allt. Ser fram emot att få prommenera och möta henne igen. Om det nu blir 00 eller 04 spelar mindre roll. För vissa gör man vad som helst.

Var egentligen planerat en myskväll. Det blev det ändå, om än till vissa delar på varsitt håll.
H ringde lite skamset och ursäktande sig i eftermiddags och sa att hon blivit inbjuden på tjejkväll och frågade om hon fick gå. Självklart får hon gå! Vänner skall vårdas.
Vi fick en skön eftermiddag och början på kväll ändå. Lite shopping följt av en god middag värdig en fredag.
Lagade en älgstek med hasselbackspotatis, kokta rödbetor och en hemmagjord portvinssås. Han även med att svänga ihop en efterrätt. Smulade ner lite digestivkex i whiskeyglas. Hällde över kessella med jordgubb/lime-smak samt toppade med lite hackade frusna hallon samt mini-marshmallows. Lite likt en chessecake men gick på 3minuter och blev syndigt gott. Det var inte sista gången.

Efter käket eskorterade jag och Kiitos H till festen, gav henne en kyss och lummade sakta hem i duggregnet.
Har nu hunnit göra en hel del när jag är ensam, dock inte det jag planerade givetvis. Så uppstyrd ska inte en fredag behöva vara. Men tänkte iaf nu ta tag i att sätta upp en lampa över matbordet. Det börjar vara mörkt på mornarna när man läser tidningen. Och så dyker ju lilla mor upp på måndag och stannar en vecka. Dags att göra ett nytt ryck i lyan.

Trots att man är ensam en fredagskväll (Kiitos ursäktad...) så känns det inte ensamt. Jag vet att du finns där ute i mörkret någonstans. Snart syns vi igen. Jag älskar dig.

Puss




När ändå ångan är uppe...

...så passar jag väl på med ett musikinlägg igen:)

Såg som hastigast en musikvideo via facebook, reagerade på låttiteln, kom ihåg en annan låt med samma namn och kom att tänka på ytterligare en annan liknande låt från samma period i livet. Ibland är de små grå där uppe lustiga.

Den jag kom att tänka på är iaf den vackra LA Song av Beth Hart. En tjej med mycket speciell röst som säkert inte uppskattas av alla, men låten är otroligt fin.
Väl värd en lyssning & här i live-version.









Ni som precis som mig bor offside och reklamradiomässigt bara har tillgång till den oftast avskyvärda RIX FM och därför oftast lyssnar på P3 har säkert hört mitt nästa tips. The Big Pink - Dominos. En skön låt poplåt som nästan går i slowmotion. Den har en fet bas och låter fantastiskt här på hemmabiosystemet med min XTC W12 subwoofer (än så länge har inga grannar klagat, jag vrider långsamt upp basen varje vecka för att se var gränsen går haha;) ). Varsågoda!






Nu är det dags att sätta på maten då "älsk" är på väg hem. Ja, hon är ju västerbottning så jag känner pressen & måste anpassa mig och säga "älsk". Take care homies.

Hörselgångsmassage

Jag känner att jag försummat musiken lite på sistone därför blir det här lite tips och reflektioner!

Två album har fysiskt inhandlats sista tiden, Takidas nya "The darker instinct" samt Eric Hassles "Hassle". Kan ju direkt säga att om jag ska utse en "vinnare" av dessa får det faktiskt bli Hassle trots att jag alltid diggat Takida skarpt. "The darker instinct" var precis som jag misstänkte att den skulle bli, en mellanskiva. Förra skivan var grym och alla hade höga förhoppningar på denna men den lever inte upp riktigt. Inte dålig men för få framtida klassiker även om den duger att ha på i bakgrunden. Bästa spåret i min mening är "Between the lines", den och ev "As you die" kan i framtiden ev. få ligga med på en "best of"-skiva. Resten är utfyllnad.

Hassle då. Han utmålades som underbarn redan långt innan en skiva var klar. Speciell röst, speciellt utseende. Catchigt men inte barnsligt. Och han levererar!
Hela skivan är rätt skön och kan spelas flera gånger i rad utan att man ledsnar. Ett bra betyg.
Faktiskt lite svårt att utse ett bästa spår då flera håller hög kvalité. Det är mest känslan för dagen som avgör. Men om jag verkligen måste ta ut en så blir det nog "Bump in the road". Den har gått att lyssna till på youtube rätt länge och hittas här!


I övrigt har det köpts och laddats hem digitalt lite av varje men värt att nämna finns nedanstående:
David Guettas album "One love". Fullpackat med hits av världens just nu ledande DJ/Producer. Undar om inte han just nu har ett finger med i spelet på 3 av de 4:a första låtarna på Trackslistan. Har för mig att de sa det i helgen. Imponerande! Bästa låten är hur som helst "Sexy bitch" som spelas flitigt just nu. Helgrym i min mening.

Sedan har vi den i P3 rätt flitigt spelandes Jonathan Johansson med albumet "En hand i himlen". Rätt annorlunda och lågmäld skiva. Riktigt soft att ha på i bakgrunden då man ändå knappt hör vad han sjunger. Bästa spår är den vackra "Efter skimret, efter snön" även den hörs då och då på P3. Lyssna och njut!


Till sist väntar jag ivrigt till jag kan lägga händerna på dubbelalbumen från Markus Krunegård samt Lars Winnerbäcks nya. Winnerbäck ska förövrigt jag och Helena se i Luleå nu i november. Blir andra gången för mig och lär bli lika trevligt:)


Var mycket svenskt idag märker jag. Givetvis har det inhämtats en del trance med så de här tipsen är för dig Alex;)
RAM – RAMsterdam (Jorn van Deynhoven remix)
Steve Brian - Yaya (Ronski speed remix)
3rd Moon - Monsun
Giuseppe Ottaviani & John O'Callaghan - Our Dimension
Corderoy - Kyrie (Original Dub)
Philippe El Sisi ft.Aminda - You Never Know (Aly & Fila Remix)


Avslutar dagens musiktips med det bästa spåret från Daughtrys senaste album "Leave this town", den helt underbara "Open up your eyes". Lyssna och njut av när han tar i med rösten. Gåshud.


Vad är det dom säger?

Facebook förhållande


Det är är inte officiellt innan det ligger ute på facebook va?;P


Livet leker just nu minst sagt, så pass mycket att bloggen blivit lite försummad. Sorry.

Har iaf samlat på mig lite idéer till inlägg, nu ska jag bara försöka hinna få ner allt på pränt oxå....
Imorgon blir det dock nog lite tajt, börjar återigen jobba efter en veckas "semester". Ska efter jobbet på introduktion för att ta flygcert. Jag är lite, fel mycket, sugen på att börja hobbyflyga, suget minskade ju inte direkt efter Gripen-flygningen. Kommer kosta runt 90.000kr att ta certifikatet men det är det värt!
Gjorde ju en rätt bra vinst på huset och tänke ta en del av vinsten för att uppfylla en dröm.

Drömmar är ju till för att förverkliga.

Kiitos!  ...

-3ad09cdbec3e7a30da8d5712eaa9c7e.png

Kiitos!             
I och med H:s intåg i mitt  liv har familjen även utökats med ytterligare en medlem, Kiitos! En finsk lapphundkille på 5bast & urcharmig. Och med en jäkla förkärlek för ekorrar, tur de kan klättra & inte han:)


En veckas andrum

Har just nu en välbehövligs veckas vila från jobbet. Är omfördelad (ledig) pga. allt jobb under den sista tiden.
Inte för att man har det speciellt lugnt för det, huset ska fejas, lägenheten inredas, bilen tvättas, muskler motioneras samt underhålla fröken söt. Det sista är dock inte så jobbigt.

Har den första lediga dagen kunnat bocka av lite punkter. Huset är till 1/3del flyttstädat, gräsmattan klipp, bilen tvättad, dator uppackad, kusinens företagshemsida uppdaterad, middag lagad & intagen m.m. Har iaf nu en lugn stund i nya soffan. Kunnat lyssna på radiosporten och jubla över återtagen serieledning, lyssnat lite sköna webbradioshower och väntar nu på att fröken H ska ringa så jag kan hämta henne och kiitos hos hennes polare. Hon var smart och flydde fältet när fotbollstjuten blev lite väl intensiva. Who can blame her?=)


Perfekt... En...

0-1212227bff6b469d90fdad7136b3160d.png

Perfekt... En helt underbar afton där H lagat en fantastisk middag, soffan har anlänt, kvällsprommenad med Kiitos & nu ostkex, vin & tända ljus. Ibland behövs inte mer....


Kullerbyttor

Att växla ner från villa till lgh har verkligen fått mitt liv att skjuta fart. Okej, kanske inte bara den händelsen rent fysiskt, men shit vad det sker saker i livet just nu och hela den här senaste tiden har varit en brytpunkt. Det rullar verkligen på i 200 och allt känns nytt & härligt!

Jag har tom slutat bry mig om att det tar tid att bli klar i lägenheten, inte så att jag helt lagt av och packa upp. Mer så att jag inte stör mig så mycket på att många kartonger ännu är orörda. Det finns andra roliga saker att lägga ner sin själ och tid på:)

Känner mig kort och gott lite lyckligare i livet!


En del kanske redan vet, en del har räknat ut och några kommer säkert bli lite överraskade... men jag har hastigt och lustigt gått och träffat någon=)


*Puss* H!





Förlåt!

Varit sjukt inaktiv sista dagarna, ber om ursäkt för det, ska bättra mig nu när jag förhoppningsvis får lite mer fritid.

Installationen i lägenheten går långsamt framåt. Lite mer prylar börja finna sina nya platser, kläder hänger där de ska, mat finns och samtliga 41tv-kanaler är numera se-bara!
Väntar på att soffan ska anlända från EM. Först var det leverans v35, sedan v36, v37 och nu är senaste budet v38....Jäkla lurendrejeri när man beställer en lagervara! Bara lockvaror och lockbesked....snart blir det till att de får kompensera mig med något... soffan är nästan en primärdetalj för att jag ska kunna fortsätta möblera så allt tar bara längre tid utan den.

Huset är iaf till 99,9% helt tomt nu, bara lite städsaker kvar så man kan göra det rent och fint. Känns lite sorgligt att gå omkring där inne och ha en massa minnen över omkullkastade planer i livet. Men så fort man kommer "hem" igen till lägenheten känns det redan bättre. Förutom att jag då aldrig blir klar så stortrivs jag. Det kommer bli grymt det här!=)

Finns det någon där ute som känner att de är experter på gardiner? Skulle behöva lite tips med vad som gäller just nu både tygmässigt och utseendemässigt. Vet inte om man ska ha några moderna färgglada panelgardiner eller inte... och om någon är villig att hjälpa mig sy om jag hittar något schysst tyg...


Förutom allt fix så rullar livet på ovanligt lätt just nu... och en sak får mig att tänka kanske, kanske....;)

RSS 2.0