Baciller hit tack

Börjar ångra att jag tog den där svininfluensa-sprutan... Jag hade verkligen behövt vara sjuk i nån vecka eller två. "Att göra"-listan här hemma börjar bli oöverskådlig och man kommer hela tiden på nya punkter att tillföra. Inte blir det lättare att man inte har en ledig sekund att göra allt på heller.... Jobb, flygkurser och flyttar tar upp i princip all tid.

Jag skulle verkligen behöva dra på mig en ordentlig förkylning så man fick lalla runt hemma med en 38-39graders feber i lagom tempo och bara kunna bocka av på listan.

Till det positiva är att det nu är i princip slutflyttat, några småsaker kvar bara hemma hos Helena. De tar vi på lördag och sedan blir det storstädning av lägenheten innan besiktningen i nästa vecka. Ska bli skönt att kunna släppa den jättepucken sedan!

Även slutet på flygteorin närmar sig. Efter att ha vikt 2-3 vardagskvällar i veckan nu i ett par månader till att sitta och ha lektion på flygklubben ska det bli skönt nu när allt är klart i början av mars. Fatta, jag kommer nu dubbla min tid jag har i hemmet på veckorna. Spendera mer tid med älsk och få lite saker uträttade för en gångs skull. Wonderful.
Första flygningen närmar sig med. Är klar för att börja flyga men väntar nu bara på lite stabilare väderlek så man kan planera in lite lektioner. Om man har tur med vädret och viker någon vecka i början av sommaren bara till att flyga kanske tom flygcertet är klart i sommar. Hade varit störtskönt så det inte hinner bli vinter igen och uppehåll i flygningen. Hoppas....


Men först och främst vill jag iaf kunna känna att jag har lite fritid. Tänk så skönt det hade varit att kunna säga meningarna "Vad ska vi hitta på?", "Jag har inget att göra just nu" eller "Nej, jag vet inte vad som händer i helgen"....

Känslan att få känna sig uttråkad är underskattad.


Så vackert...

5894333ce2a5242cfa846325dcba7082.png

Så vackert... Så vackert... Så vackert... Dimfrosten har lagt sig som ett otroligt vackert täcke över landskapet. Allt är så ljust. Man fryser utanpå men det värms i själen...


Det börjar likna något

Efter att varit rätt klar med lägenheten togs ju beslutet att bli sambo "på rikt" istället för att bara ha Helena som inneboende. Ett steg i helt rätt riktning.
Dock så innebar det ju att man fick börja planera om lite hur saker och ting ska se ut i läggan för att få plats och än så länge har inte de stora flyttsakerna från henne kommit innanför tröskeln. Det blir troligtvis flytt av hennes säng och hallmöbler till helgen. Resten av hennes möblemang flyttar till Norsjö i väntan på ett större boende en dag.=)

Men nu så börjar äntligen det arta sig här inne. Blev som sagt en sväng till Ikea senaste helgen igen och nu börjar det kännas rätt klart, iaf grovmöbleringen, lite mer tavlor och liknande ska upp på de idag rätt så tomma väggarna. Vi håller även ögonen och spanar på en riktigt snygg lampa över vardagsrumsbordet, en tänkbar är utspanad... 2000kr klassen, men det är det värt!

Hur som helst börjar det kännas rätt hemtrevligt och gemytligt. Hur det ser ut? Lägger in lite bilder så ni kan bilda er er egen uppfattning....

Let the show begin...



Här kommer man in i läggan. Rätt fin hall om jag får säga det själv. Kanske ett ton för mycket jackor framme bara. Är det verkligen bara 2 pers och en hund som bor här?



Hallen sedd från dörren. Sovrummet rakt fram. Och nej. Det är inte bäddat.
Sängen kommer ju även att bytas ut inom en snar framtid för hennes bra mycket skönare continental-säng. Någon spekulant på den gamla?


Från köket sett mot hallen och vardagsrummet.


Från hallen mot köket. Just nu vinterbonat med andra gardiner och julpynt.


Det är här alla kulinariska mästerverk skapas. Det fräscha köket var en stor anledning att jag köpte lägenheten överhuvudtaget.


Här förvaras alla råvaror i väntan på att omförvandlas till läckerbitar.


Från köket mot gästrummet/datarummet. Där inne råder just nu kaos. Milt utryckt. Alla saker som inte är uppackade är dumpade i väntan på inspiration att packas upp.


Sista hörnet av köket då. Lite förvaring och plats för jycken att käka.


Badrummet är ju inte det största man sett men det duger bra. Lite svårfotograferat bara genom dörren. Det ni ser till vänster och en fin ny dusch till höger. Helkaklat och golvvärme. Nice.


Sovrummet då, eller iaf den nya garderoben. 3m bred och plats för myyyycket kläder. Fin som snus. Ska snart upp med en tv på kortväggen med. Och byta säng då förstås.


Sist men inte minst är vi då inne i vardagsrummet. Här är nästan varenda möbel ny. Mitt favvorum. Soffan och bordet blev grymma ihop!


Alla med lite självrespekt måste ha en barhörna, så även vi. Ska in lite mer flaskor och glas bara sedan får den anses som klar. Den tråkiga gamla skänken blev som ny när jag slipade om den och betsade svartbrun. Från tråkigt ljus till exklusiv i ett nafs. Skåpet ovanför är splånkers nytt från Ikea och passade in bra. Vitrinskåpet i ek är det enda som är lite ljust nu i det annars svart/metall/svartbrunt dominerande vardagsrummet.


Här inmundigas de flesta måltiderna samt läses morgontidningen.


Tv-bänken kommer nu fram i all sin prakt! Ett snyggt överskåp med plats för CD/DVD blev pricken över i:et. Palmen till höger har sett sina bästa dagar. Var rätt fin nyss men jag råkade knäcka lite grenar samt ryckte några blad så nu är den för tillfället annorektiker.


Vyn från soffan. Svårt att tro att tv:n är på 50". Kanske måste köpa större.....
CD hyllan till vänster blev skitbra och sattes upp igår. Plats för 6 skivor, de skivor som för tillfället finns i cd-växlaren. Blir som levande konst på väggen. Förändras från dag till dag. Musik är konst och omslag kan vara otroligt vackra.


Såååå.... det inlägget tog ett tag att göra. Hoppas det inte lämnade någon besviken.

Nu vankas det gäster. Kaffebryggare på.

Lunchpaus

284de284306af187529076fb445c8940.png

Lunchpaus på Ikea, ett annat sätt att fördriva tiden med något praktiskt inför samboskapet.


RSS 2.0