Mårten Gås

För 3:e gången i mitt liv fick jag chansen att bära min mässdräkt efter Vinterbalen 03 och Fänriksbalen 04, Gåsmiddagen 09!

En fin tillställning som närmast kan liknas en bal. Mässuniform/frack på herrarna och långklänning på damerna var det som gällde. Är inte helt säker på traditionen i Mårten Gås men har för mig att den härstammar från skåne långt bak i tiden.

Dagen bestod mest med förberedelser inför kvällen med sminkning, hårfixning och strykning av kläder innan det blev dags för lite värmning hemma hos Henke & Gun tillsammans med Jonna&Per samt Marcus&Linda. På tv:n visades det hockey och i glasen skvalpade det skumpa, vin & whiskey.

N'r vi var lagom ljumma begav vi oss till F21 där det genomfördes en hälsningscermoni där alla skakade händer (det gick svininfluensa va?) och skålade i ännu mer skumpa innan det blev dags att sätta sig till bords. De som var ogifta hade sin respektive som bordsdam/herre och de gifta var splittrade, de känner ju lixom redan varandra och borde kanske träffa ett nytt ansikte;)

Till förrätt serveras det svartsoppa eller buljong för den som fegar lite samt sherry. Svartsoppa består ju av gåsblod och äcklar säkert en hel del, så även mig men man måste ju iaf prova=) Smakade inte så illa, kan bäst beskrivas som en lite simmig soppa med smak av blodpudding och pepparkaka. Man la även i ett par bitar stekt lever för att få den lite köttigare. Gissar att man har fina blodvärden så här dagen efter, ja om man nu bortser all alkohol man hällde i sig med...:P
Till huvudrätt sedan var det givetvis gås, potatis, brysselkål, rödkål, brunsås samt vin. Riktigt gott och mer av karaktären husmanskost.
Efterrätten sedan var äppelkaka med portvin, den slank ner men inget man kanske jubla över, rätt basic.

När sittningen med alla tillhörande tal var avklarat blev det kaffe, aveq och chokladpraliner innan bandet började spela ocg dansgolvet öppnades upp, för lite lugnare toner för att sedan bli mer party. Helt okey drag.
De lyckades även klämma in lite vickning mitt i natten som man inte ätit tillräckligt. Det var några hårt stekta bitar gås-krås (typ), jansons frestelse och tunnbröd man fick möjlighet att frossa i den här gången.

Runt 02-03 sedan så var alla rätt trötta och vi begav oss in till stan för att avrunda på Max där vi var överlägset mest välklädda i lördagsnattsvimmlet. Skönt avslut på en skön afton.

Idag söndag har man varit rätt passiv, men det var det värt:)


Uppklädda innan avfärd


Fagra damer & stilig herre


Giftig drink, giftig donna;)


Myser nere i mässen


På väg hem från Max i snöfallet. Helena är uppiffad med min hatt samt en ärligt stulen bordsdekoration;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0