Alla hjärtans dag
...firades givetvis i vårt lilla hushåll med. Dock så tog vi festligheterna (likt de flesta andra antar jag) på lördagen istället för söndagen (fast det blev givetvis mycket gott och mys på söndagen med:) ).
Jag slog på stort genom att göra egen sushi i den lite högre skolan. Blev kanon!
Brukar göra sushi ibland men då med bara rullar eller med lax. Nu hade vi även tonfisk, räkor, soppa m.m. m.m. och allt givetvis med en flaska gott vitt till.
Till efterrätt bjöds det på hysterisk god kladdkaka som Helena gjort. Den godaste jag ätit med bitar av mörk chocklad med mintsmak i. Gick inte att sluta trycka...
Tog lite bilder med mobben, om än dåliga, men visar iaf lite av vad det slank ner emellan allt gos och gulleri=)
Uppdukat för frosseri. Drygt 60bitar plus tillbehör på 2 pers lär väl räcka?
Lite rischips i framkant, inköpta på orientlivs i södra hamn i luleå, väl värt ett besök!
Miso-soppa, wasabi, ingefära och allt annat som hör till.
Lite lax och tonfiskbitar med rom, grönt, crabsticks, sjögräs, brieost m.m.
Nigiri-rullar med bla. crabsticks och avokado.
Räkor med stjärtarna kvar (finns på orientlivs) samt två stora nigiri utan ris men mycket "kött".
Dagen efter var det givetvis mycket sushi över samt även räkor. Till räkorna gjorde jag en frityrsmet och sedan friterade vi de och åt med sötsur sås samt soya. Helt sjukt gott och beroendeframkallande att sitta och plocka! Vi har redan bestämt att vi ska köpa jätteräkor (från orientallivs givetvis där de finns för rimliga pengar) och fritera de med på samma sätt. Mumsigt värre!
Har ingen bild på kladdkakan men kan intyga att den inte gick av för hackor den med!
Gun, om du läser det här kan du ta åt dig lite av äran, den byggde på ett recept Helena hittade på din sida och sedan fyllde på med lite saker. Tack!=)
Hur ska vi nu toppa allt det här nästa år älskling?
Jag slog på stort genom att göra egen sushi i den lite högre skolan. Blev kanon!
Brukar göra sushi ibland men då med bara rullar eller med lax. Nu hade vi även tonfisk, räkor, soppa m.m. m.m. och allt givetvis med en flaska gott vitt till.
Till efterrätt bjöds det på hysterisk god kladdkaka som Helena gjort. Den godaste jag ätit med bitar av mörk chocklad med mintsmak i. Gick inte att sluta trycka...
Tog lite bilder med mobben, om än dåliga, men visar iaf lite av vad det slank ner emellan allt gos och gulleri=)
Uppdukat för frosseri. Drygt 60bitar plus tillbehör på 2 pers lär väl räcka?
Lite rischips i framkant, inköpta på orientlivs i södra hamn i luleå, väl värt ett besök!
Miso-soppa, wasabi, ingefära och allt annat som hör till.
Lite lax och tonfiskbitar med rom, grönt, crabsticks, sjögräs, brieost m.m.
Nigiri-rullar med bla. crabsticks och avokado.
Räkor med stjärtarna kvar (finns på orientlivs) samt två stora nigiri utan ris men mycket "kött".
Dagen efter var det givetvis mycket sushi över samt även räkor. Till räkorna gjorde jag en frityrsmet och sedan friterade vi de och åt med sötsur sås samt soya. Helt sjukt gott och beroendeframkallande att sitta och plocka! Vi har redan bestämt att vi ska köpa jätteräkor (från orientallivs givetvis där de finns för rimliga pengar) och fritera de med på samma sätt. Mumsigt värre!
Har ingen bild på kladdkakan men kan intyga att den inte gick av för hackor den med!
Gun, om du läser det här kan du ta åt dig lite av äran, den byggde på ett recept Helena hittade på din sida och sedan fyllde på med lite saker. Tack!=)
Hur ska vi nu toppa allt det här nästa år älskling?
Kommentarer
Postat av: Marie
De där tycker ja att du ska bjuda mig på också! :P
Postat av: Marie
sv: När få vi komma då? :)
haha, vadå? ja kanske mena sova? va ute å gå? De är ju bara hon som ha en snuskig fantasi :P
Postat av: Gun
Tackar tackar! Vore kul o pröva er version =)
Trackback